Rugăciune către Maica Domnului, ajutătoarea în ceasul sfârșitului nostru

Rugăciunile către Maica Domnului sunt cu adevărat ca un balsam pentru sufletul rănit din pricina durerilor sau a necazurilor.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu mângâie pe toți cei care îi cer ajutorul și nu lasă pe nimeni rușinat în cererea lui.

Rugaciune catre Maica Domnului

Rugaciune catre Maica Domnului

La ea ne ridicăm ochii trupului și ai sufletului atunci când trecem prin încercări grele.

O chemăm în primejdii, în boli și ispite. Și ea vine degrab și potolește viforul necazurilor.

Pe ea o avem sprijinitoare caldă în vremea vieții noastre, dar mai ales ocrotitoare în vremea ieșirii noastre din trup.

De aceea creștinii se roagă Maicii Domnului pentru a-i ajuta în ceasul sfârșitului lor.

O roagă să le fie izbăvitoare de înfricoșătorii diavoli și părtinitoare în vremea Judecății.

Bucură-te, podul care-i treci la cer pe cei de pe pământ”. „Bucură-te, ușa raiului„, îi spunem Maicii Domnului!

Mântuitorul este noul Adam, iar Fecioara Maria este noua Evă.

Rugăciunile Bisericii o numesc „ușă a milostivirii”, cea care ne deschide nouă iarăși intrarea în Rai.

Bucură-te, cea prin care piere blestemul, bucură-te chemarea lui Adam celui căzut, bucură-te ștergerea lacrimilor Evei, bucură-te cea prin care se înnoiește făptura„, spunem în Acatistul Buneivestiri.

Vedem cât de mare este rolul Maicii Domnului în mântuirea neamului creștinesc. Ea este „scara pe care S-a pogorât Dumnezeu, bunăvoirea lui Dumnezeu către noi, cei muritori și îndrăznirea celor muritori către Dumnezeu”.

Maica Domnului este „începutul minunilor lui Hristos și capul poruncilor Lui”.

Pe nimeni nu avem mai bună folositoare în viață și după moarte decât pe Maica Domnului.

În aproape toate rugăciunile alcătuite în cinstea Maicii Domnului se face referire despre sprijinul pe care creștinii îl cer de la dânsa pentru clipa morții și a Judecății.

Creștinii obișnuiesc să citească Acatistul Acoperământului Maicii Domnului pentru un bun sfârșit al vieții, sau Paraclisul sau orice altă rugăciune.

Nimeni din cei care se roagă Maicii Domnului și pomenesc numele ei nu va rămâne fără ajutorul ei.

Căci pe cât poate Domnul cu puterea, pe atât poate ea cu rugăciunea și mijlocirea ei fierbinte.

Ea se îngrijește de noi mai mult decât o mamă pământească, dorind, asemenea Fiului ei, mântuirea noastră și moștenirea vieții celei veșnice.

Citește și – Când sunt boli sau epidemii pe fața pământului, Maica Domnului aduce scăpare – Părintele Cleopa

Rugăciune către Maica Domnului, ajutătoarea în ceasul sfârșitului nostru

O, preasfântă, preacurată și preanevinovată dumnezeiască pruncă și Fecioară Maria, care te-ai născut din părinți drepți și fără prihană, spre bucuria și mântuirea a toată lumea.

O, Preasfântă Fecioară, floarea firii omenești, preafrumoasă și preaînțeleaptă, care din tulpină uscată și neroditoare ai răsărit, și care prin a ta naștere întristarea preafericiților tăi părinți și a toată lumea ai risipit-o; nu ne lăsa pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care întru întristări și scârbe ne aflăm din pricina păcatelor noastre.

O, roadă preasfințită a rugăciunii și a înfrânării, ascultă rugăciunea neputincioșilor robilor tăi, și cu darul preasfintelor tale rugăciuni, ajută-ne nouă și ne învață a ne ruga lui Dumnezeu din inimă, fără de răspândire și fără de formă.

Pe tine, chemarea lui Adam celui căzut, te rugăm să mijlocești pentru noi către Dumnezeu, ca să ne cheme cu darul Său la adevărata pocăință.

Citește și – Rugăciune către Maica Domnului „chezașa celor păcătoși”

Pe tine, Maica bucuriei te rugăm, veselește cu darul tău sufletele noastre cele mâhnite și cuprinse de întristare. Tu, Maica Luminii, mijlocește la Preabunul Dumnezeu pentru luminarea minților și a inimilor noastre.

Tu, raiule cuvântător, ajută-ne cu darul rugăciunilor tale să ne curățim de întinăciunea păcatelor noastre, ca să ajungem la dumnezeiescul rai. Tu, palatul cel însuflețit al Cuvântului, ajută-ne nouă să vedem palatul Noului Sion, cel din ceruri.

Tu, Mireasa cea Preasfântă și cu totul fără de prihană a lui Dumnezeu, ajută-ne să vedem și noi, cei neputincioși, Ierusalimul cel ceresc, pe Mireasa Mielului și Maica celor întâi-născuți.

Tu, căruță a Luminii, du-ne pe noi la lumina bucuriei, care de-a pururea este strălucitoare celor drepți și sfinți. Tu, norul cel în chipul porfirei cu raze de aur, umbrește-ne pe noi de acea fierbințeală a poftelor trupești și de aprinderea mâniei și a iuțimii.

Pe tine, ceea ce ești starea fulgerului dumnezeirii și raza cea strălucită a Soarelui celui de gând, te rugăm, luminează-ne cu darul tău, ca să nu uităm că și noi suntem biserici ale lui Dumnezeu, și să nu întristăm cu păcatele noastre Duhul lui Dumnezeu, Care locuiește în noi.

Tu, noian al darurilor celor duhovnicești, ajută-ne să dobândim și noi nevrednicii, darul lui Dumnezeu în veacul de acum și în cel viitor. Tu, sălaș al Duhului Sfânt, mijlocește cu darul tău la Dumnezeu, ca inimă curată să zidească în noi și cu duh drept să înnoască cele dinlăuntru ale noastre.

Pe tine, Maica îndurării și a mângâierii te rugăm cu adâncă umilință a inimii, să stai lângă noi în ceasul cel mai de pe urmă al vieții noastre, ca să ne ajuți și să ne mângâi sufletele în vremea despărțirii de acest trup stricăcios și de veacul acesta trecător.

Pe tine, porumbiță înțelegătoare cu aripi de aur și cu străluciri de fulger, te rugăm din toată inima să călătorești cu noi până ce vom trece toate vămile cele înfricoșătoare ale văzduhului, și toată puterea întunericului celui de sub cer.

Pe tine, ușa vieții, a luminii și a bucuriei, te rugăm să ne ajuți să intrăm pe porțile cele sfinte ale Împărăției cerurilor și să ajungem cu darul prea-sfintelor și prea-puternicelor tale rugăciuni, la lumina veseliei cele neasemănate și neapropiate.

Pe tine, Împărăteasa cerului și a pământului, care pururea stai de-a dreapta Sfintei Treimi, și care ai născut pe Ziditorul serafimilor și i-ai întrecut întru cinstire pe heruvimi, te rugăm noi păcătoșii și nevrednicii robii tăi, să stai aproape de sufletele noastre în ziua cea mare și înfricoșătoare a Judecății de Apoi, și să îmblânzești mânia cea sfântă și dreaptă a Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos, ca să miluiască și să mântuiască sufletele noastre. Amin”.

Citește și – Rugăciune către Maica Domnului, ajutătoarea celor neajutorați

Sursă articol: Doxologia, Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu: https://doxologia.ro/rugaciune/rugaciune-catre-preasfanta-nascatoare-de-dumnezeu?fbclid=IwAR0A3Vdalv9B1RnFN69nGyTIZTsZ97_N6VEcNJzqvr979nbRUtFmgdZ8590

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.