Ceilalți primesc ceea ce este înăuntrul nostru: binele sau răul

Cum ne sunt gândurile, așa ne este și viața, spunea Starețul Tadei de la Mănăstirea Vitovnița, Serbia. Gândurile noastre – rele sau bune, ne afectează nu numai pe noi, ci și pe semenii noștri.

Ele se propagă în ființa noastră și împrejur la o viteză foarte mare. Cei care au conștiința „activă” pot simți imediat efectele negative ale gândurilor rele.

Ceilalti primesc ceea ce este inlauntrul nostru

Mai puțin conștientizăm însă cât de mult rău pot face gândurile noastre asupra celor din jur.

Proasta dispoziție este întotdeauna molipsitoare pentru cei care nu au un control foarte bun asupra propriilor trăiri.

Citește și: „Gândurile, starea lăuntrică și dorințele, ne conduc viața” – Starețul Tadei

Când ne simțim mâhniți, abătuți, nervoși, frustrați, nemulțumiți, trebuie să știm că nu alții sunt vinovați pentru aceasta. Ci propriile noastre gânduri și fapte ne-au adus în această stare.

Soțul care vine acasă mâhnit, va contamina în scurt timp toată familia.

„Dispoziția ta proastă se răspândește în casă. Cine e de vină după aceea pentru aceasta? Tu singur ești vinovat. Gândurile tale se întind, se răspândesc prin tine”.

Dacă am avea în atenție acest lucru, probabil am avea mai multă grijă vizavi de felul în care ne purtăm. Mai cu seamă, am fi mai atenți la gândurile noastre. Pentru că de la gândurile rele pornesc toate ispitele.

„Omul primește ce este înlăuntrul tău, ceea ce porți cu tine”.

Iată de ce este important să ne cercetăm pe noi înșine, să descoperim ce este în noi, ce duh ne stăpânește.

„Ascultă-te ce gânduri ai, și vei înțelege cine ești de fapt”.

Nimeni nu se poate elibera de gândurile rele fără să le depisteze mai întâi. Aproape că a devenit o obișnuință sau un lucru normal să gândim negativ la adresa celorlalți.

Citește și: Binele și răul din noi se răspândesc în jur, în familie, în mediul în care ne aflăm – Starețul Tadei

Dacă am fi puțin atenți la fluxul gândurilor noastre, ne-am îngrozi câte rele ne trec prin minte. Nici un om nu scapă fără să fie catalogat sau criticat de mintea noastră.

Gândurile rele sunt principala sursă a tulburării noastre lăuntrice. Cineva care macină într-una gânduri negative nu va putea avea pace.

„Dacă purtăm în noi gânduri rele, diavolești, atunci se nimicește și pacea noastră lăuntrică.

Sfinții Părinți spun despre gânduri: „Orice gând care năruiește pacea și gândurile ce nu ne dau pace, acestea toate de la diavol sunt și trebuie să le îndepărtăm și să nu le primim”.

Citește și: Vedeți cât este de plăcut când printre noi se află un suflet blând și pașnic – Starețul Tadei

Surse:

1. Altarul Credinței, Cum ne sânt gândurile, aşa ne este şi viaţa: http://altarulcredintei.md/cum-ne-sant-gandurile-asa-ne-este-si-viata/

2. Altarul Credinței, Ce este depresia? http://altarulcredintei.md/ce-este-depresia%ef%bb%bf/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.