Ulei de Chimen – 10 Beneficii Importante

Uleiul extras din seminţele de chimen are proprietăţi expectorante, antiseptice, antispasmodice, carminative, diuretice, gastrice, digestive, aperitive, cardiace, dezinfectante, insecticide, stimulente şi tonice.

Ulei de Chimen

Ulei de Chimen

Chimenul (Carum Carvi/Apium Carv) este unul din cele mai populare condimente în subcontinentul Indian şi în toată Europa. Proprietăţile medicinale ale chimenului apar menţionate în multe cărţi religioase. Se spune că această plantă are leac pentru toate bolile.

1. Tratează tusea persistentă

Histamina este cauza din spatele celor mai obositoare tuse. Persoanele care suferă de tuse persistentă pot rămâne uneori fără aer. Deşi există multe medicamente disponibile pentru tratament, toate au efecte secundare şi nu pot fi folosite pe termen lung. Uleiul de chimen este un ajutor miraculos. Acesta neutralizează efectele histaminei şi vindecă definitiv acest tip de tuse şi alte maladii asociate cu histamina.

2. Expectorant

La fel ca multe alte uleiuri din plante, uleiul de chimen, și chiar numai mirosul și aroma lui tratează tusea și răceala. Administrat cu miere și apă caldăm uleiul de chimen curăță sistemu respirator și eliberează tusea. Acesta oferă de asemenea ajutor imediat și de lungă durată în inflamațiile tractului nazal, laringelui, faringelui, bronhiilor și gâtului, din cauza răcelilor.

3. Antiseptic şi dezinfectant

Uleiul esenţial de chimen este un dezinfectant foarte bun. Tratează eficient infecţii ale sistemului respirator, digestiv, urinar, excretor, şi infecţii ale colonului sau infecţii externe. Uleiul de chimen inhibă creşterea bacteriilor şi a fungilor, prevenind astfel infectarea rănilor şi apariţia ulcerelor. Este, de asemenea, antiseptic şi are o acţiune protectoare în cazul aplicării de tetanus.

4. Digestiv

O lingură de ulei de chimen cu apă caldă și un vârf de cuțit de sare poate vindeca indigestia, accelerând stimularea sucurilor gastrice, acizilor biliari și acizilor din stomac. Uleuli de chimen protejează stomacul de infecții și ajută la vindecarea ulcerului.

5. Diuretic

Uleiul de chimen este o adevărată binecuvântare pentru cei care suferă de urinare obstrucționată, calculi renali, hipertensiune arterială sau obezitate. Uleiul de chimen crește frecvența și cantitatea urinării, scade tensiunea arterială, reduce grăsimea, elimină acidul uric, curăță rinichii de depozitele dăunătoare și previne astfel infecțiile tractului urinar.

6. Cardiac

Uleiul de chimen ajută la întărirea mușchilor cardiaci, reglează rata bătăilor inimii, previne rigidizarea arterelor și a venelor, determină o presiune mai mică a sângelui și reduce nivelul de colesterol. Un consum regulat de ulei de chimen poate păstra inima sănătoasă pe termen lung.

7. Antispasmodic

În caz de spasme și crampe musculare, uleiu de chimen ajută prin efectul de inhibare a anumitor enzime și produși din corp responsabili cu contracția mușchilor. În mod similar, amelioreazaă spasmele sistemului respirator, vindecă sughițul și tusea persistentă, lipsa de aer și holera spasmodică.

Uleiul de chimen este un tratament foarte bun pentru femeile care sufera de menstruații întârziate sau blocate. Acesta oferă, de asemenea, reducerea simptomelor post menopauză.

8. Stimulent

Uleiul de chimen are un efect de încălzire care stimulează toate sistemele și ciclurile care funcționează în organism, cum este sistemul circulator, sistemul digestiv, sistemul de secreție endocrină, sistemul nervos și sistemul excretor. Aceasta activează de asemenea funcția creerului, combate depresia și oboseala și ne menține treji mai mult timp.

Uleiul de chimen este un tonic excelent pentru inimă, ficat, mușchi și piele. Reduce ridurile, crește puterea și energia și redă tinerețea.

9. Insecticid și vermifug

Ucide insectele care locuiesc pe și în interiorul corpului. Combate păduchii și viermii intestinali, fără efectele secundare pe care le au medicamentele din comerț, mai ales în cazul copiilor.

Uleiul de chimen se combină bine cu ulei de busuioc, coriandru, tămâie, mușețel, ghimbir, portocale și ulei de lavandă.

10. Stimulează secreţia laptelui la mame

Uleiul de chimen este un remediu cunoscut pentru creşterea cantităţii de lapte la femeile care alăptează. Se ia cel mai bine cu miere. Uleiul de chimen îmbunătăţeşte de asemenea calitatea laptelui furnizat bebeluşului. Copilul hrănit cu acest lapte este ferit de indigestie şi flatulenţă, datorită proprietăţilor uleiului esenţial de chimen.

Uleiul de chimen se poate cumpără de la magazinele naturiste, urmând instrucțiunile de pe ambalaj.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. nu se poate prepara acasa?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.