Unguent cu ARDEI IUTE pentru durerile de încheieturi

Cauzele principale ale durerilor sunt inflamațiile. Din acest motiv, reducerea inflamațiilor este esențială pentru calmarea durerilor articulare sau reumatice. Un unguent extrem de eficient în reducerea durerilor de încheieturi este cel pe bază de ardei iute și sunătoare, două ingrediente cu efecte calmante și anti-inflamatoare, accesibile tuturor.

Unguent cu Ardei Iute Rețetă

Unguent cu Ardei Iute Rețetă

Unguent pentru încheieturi:  rețetă

Ingrediente

• 5-6 ardei roșii (iuți)
• 2 ml de ulei de sunătoare
• 200 ml de ulei de măsline
• 200 g de parafină

Preparare

Se pun toate ingredientele într-un bol mare și se freacă bine până rezultă o masă fină, unsuroasă. Aceasta se lasă 10-15 minute la loc cald, în bucătărie.

Pentru eficiență maximă, ardeii trebuie să fie cât mai iuți, așadar gustați-i înainte. Aceștia se toacă foarte mărunt (manual sau la blender), apoi se incorporează în pasta de mai sus. Se amestecă bine până la omogenizare, apoi unguentul rezultat se transferă într-un borcan sau într-o cutie cu capac. Se închide ermetic și se lasă 10 zile la macerat. Se agită periodic. Termenul de valabilitate al acestui unguent este de maxim un an de zile de la preparare.

Utilizare

Unguentul cu ardei iuți și sunătoare este foarte puternic. Exercită în mod special un efect de încălzire a locului pe care este aplicat, iar prin aceasta reduce durerea și inflamația care provoacă disconfortul. Alifia se poate folosi de 2 ori pe zi (cel mult), iar după masarea articulațiilor, se stă în pat, la căldură, sau se acoperă bine locul bolnav.

Tehnica de tratarea a durerilor articulare și a inflamațiilor cu ajutorul căldurii nu este necunoscută terapeuților. Căldura ajută prin faptul că stimulează fluxul sangvin și face țesuturile conective mult mai flexibile. Prin efectul de încălzire, sunt reduse considerabil rigiditatea articulațiilor, durerea și spasmele musculare.

Căldura ajută de asemenea la reducerea inflamațiilor și a acumulării de fluide în țesuturi (edeme). Terapia cu căldură este folosită în special pentru tratarea inflamațiilor (diferite forme de artrită), a spasmelor musculare, a entorselor, întinderilor musculare sau luxațiilor.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. Acest unguent se găsește în farmaciile naturiste gata preparat?

  2. stiu de niste plasuri cu ardei iute , cam la 3-5 lei cam 10 cm/ 10 cm. sunt buni

  3. Calmează dar nu vindeca .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.