Reumatismul- remedii naturiste la îndemână pentru ameliorarea durerilor
Durerile de articulaţii sunt dintre cele mai frecvente şi supărătoare. Ele afectează mai ales pe cei vârstnici, însă nici tinerii nu sunt ocoliţi.
Aceste dureri mocnesc şi se intensifică mai mult în lunile reci, când se instalează frigul şi umezeala.
Mai mult, durerile reumatice reacţionează şi mai rău la schimbările bruşte de temperatură. Cei deja afectaţi de boli reumatismale şi artroză experimentează de regulă durerile cele mai mari.
Reumatismul este o afecţiune care nu dispare cu una-cu două. Ba din contră, spunem cu părere de rău că durerile articulare pot fi cel mult ameliorate, şi nu vindecate totalmente.
Medicamentele din farmacii sunt scumpe, şi nici nu salvează situaţia. Efectele secundare care apar în urma medicaţiei ştiinţifice moderne sunt şi motivul pentru care mulţi decid să meargă pe un tratament naturist.
Cuprins
Reumatismul- remedii naturiste la îndemână
Avem mai jos câteva idei de leacuri eficiente pentru reumatism şi ieftine pe care le puteţi pregăti acasă cu succes!
Varza crudă
Primul şi primul antidot natural care combate reumatismul şi ameliorează durerile este varza. Această legumă este dotată cu proprietăţi extraordinare antiinflamatoare.
Are puterea de a reduce inflamaţiile şi de a elimina durerile reumatismale.
Cataplasma cu foi de varză. Se foloseşte varză crudă, presată şi nivelată puţin înainte cu un sucitor. Frunzele trebuie să capete un aspect zemos.
Se aplică direct pe piele, pe zona dureroasă, în straturi de câte 3-4 foi. Se leagă cu o pânză sau cu un alt bandaj.
Tratamentul se repetă de 3 ori pe zi, cu frunze noi.
Sucul de varză. Se beau câte 2 pahare pe zi, timp de 3 săptămâni. Se poate consuma varză crudă şi în salate asezonate.
Zeama de la varză are proprietăţi purificatoare, antiinflamatoare şi tonice. Se poate administra intern pentru uşurarea durerilor articulare, dar şi pentru digestie.
Pedicuţa
Mai este numită şi talpa-ursului sau brădişor. Pedicuţa este o plantă verde, asemănătoare cu muşchiul de pământ.
Are efect scontat în calmarea durerile reumatice, dar şi în vindecarea dependenţei de alcool şi tutun. Se umple o pernuţă cu pedicuţă şi se aplică pe zona dureroasă. Se poate aersi la umbră şi înlocui odată la un an.
Ceaiul de pedicuţă. Se poate cumpăra planta de la magazinele naturiste. Se pune o lingură de plantă în apă fiartă şi se lasă la infuzat 5 minute.
Nu este indicată fierberea acestei plante! După ce se strecoară, ceaiul (neîndulcit) se sorbeşte cu înghiţituri mici, timp de 10-15 minute, pentru un efect maxim.
Ceaiul de pedicuţă este benefic şi în constipaţie şi cârcei.
Scoarţa de salcie
Este ideală în tratarea a diverse dureri. Are efecte multiple: sedative, antiinflamatoare, antiseptice, atonice şi antireumatismale. Este considerată aspirina din natură, de aceea se recomandă mai ales împotriva gripei, răcelii şi a durerilor de oase.
Infuzia de scoarţă de salcie. Se toarnă 200 ml de apă clocotită peste 2 linguriţe de plantă uscată, mărunţită în prealabil.
Din această cantitate de infuzie se iau câte 2-3 linguri, pe parcursul întregii zile.
Cartoful
Se foloseşte intern, sub formă de suc de cartof crud (presat înainte), câte 2 linguriţe înainte de mese. Sucul de cartof ameliorează durerile reumatismale şi ajută la eliminarea toxinelor.
Coaja de cartof. Este bogată în săruri minerale. Se folosesc 30 g de coajă de cartof, se spală bine şi se fierbe în jumătate de litru de apă, până scade la jumate.
Din decoctul rezultat se beau câte 3-4 pahare pe zi.
Dovleacul
Se prepară suc de dovleac. Se bea câte un pahar se suc zilnic, cu miere, timp de 3 luni.
Ţelina
Se adaugă 5-10 picături de extract de seminţe de ţelină în apă fierbinte şi se bea înainte de masă-
Lămâia
Se bea sucul a 2-3 lămâi pe zi.
Nuca
Se consumă ca atare, măcinată în prealabil. Pentru reumatici se recomandă câte 6 nuci pe zi.
Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.