Tinctură antibiotică din condurași

Condurașul sau Condurul Doamnei este un antibiotic natural oferit de Dumnezeu în dar, spune autoarea rețetei de mai jos.

Întreaga plantă (frunze, flori, tulpini) este comestibilă. Frunzele sunt picante, iar florile dulci. Acestea se recoltează de regulă primăvara, înainte de înflorire. Însă frunzele pot fi recoltate până toamna târziu.

Tinctura antibiotica din condurasi

Tinctura antibiotica din condurasi

Cea mai mare eficiență o are planta proaspătă. Frunzele se zdrobesc puțin și se aplică pe corp. Această cataplasmă ajută în dureri musculare, tăieturi, răni – prevenind infecțiile.

Pentru a o conserva peste an, putem face din ea tincturi și extracte naturale de uz medicinal.

Tinctură antibiotică din conduraș – rețetă

Primul pas este să culegeți frunzele sau florile plantei. Alegeți-le doar pe cele sănătoase. Puteți folosi un amestec de frunze și flori. Tinctura obținută doar din flori are o culoare roșiatică frumoasă.

Dacă sunt culese din grădină, nu este nevoie să le spălați. Tăiați-le mărunt, cu un foarfece ori cu cuțitul.

Următorul pas este să le puneți într-un borcan de sticlă. Umpleți-l pe trei sferturi cu frunze. Turnați alcool până sus. Planta trebuie să fie scufundată complet în alcool. Puneți capacul și înfiletați-l bine. Agitați borcanul.

Autoarea rețetei a folosit vodcă de 80%. Alcoolul trebuie să fie cât mai tare și de calitate (80-100%), pentru a extrage principiile plantei.

Etichetați borcanul cu numele produsului și data preparării. Frunzele/florile trebuie să stea la macerat timp de 4-6 săptămâni, într-un loc întunecos.

Strecurați tinctura printr-un tifon și păstrați-o în sticle închise la culoare cu dop picurător. Rezistă până la 2 ani sau chiar mai mult.

Mod de utilizare

Se folosește ca orice altă tinctură, câte 1-3 lingurițe pe zi. Utilizați-o în răceli, gripe, ciuperca unghiei sau tăieturi (se aplică extern).

Poate fi administrată zilnic în cantități mici, pentru întărirea imunității, mai ales în sezonul rece.

Dacă vreți să aveți această plantă în casă pentru ceai pe tot parcursul anului, uscați frunzele mărunțite, până devin casante. Puteți folosi un deshidrator sau le puteți usca în mod natural, la aer.

Se depozitează în pungi de hârtie și se păstrează pentru prepararea de ceaiuri.

Condurasi

Condurasi

În ce afecțiuni ajută condurașii

Fiind o plantă comestibilă, conține substanțe nutritive. Condurașul furnizează vitamina C, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru, zinc și fier.

Poate fi folosită pentru susținerea sănătății, sau chiar ca antibiotic. Are proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale ușoare.

Este indicată în infecții ale tractului urinar, răceală, gripă, infecții ale aparatului respirator superior, broșite, tuse, infecții fungice.

Precauții

Este o plantă „fierbinte”, picantă, care înfierbântă corpul. De aceea nu este indicată în stări febrile.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii sau rețete antibiotice naturale:

Condurul doamnei – antibioticul ascuns în grădina cu flori!
Fără Ibuprofen! Fă acest antibiotic și antiinflamator natural în 5 minute!
Antibiotic și tonic imunitar natural – rețetă dr. Feridun Kunak
Șovârful (oregano sălbatic) – un antibiotic natural de excepție

Surse articol:

1. Lili’s Homestead, Natural antibiotic – nasturtium: https://www.youtube.com/watch?v=2R0ioWuey2U&ab_channel=Luli%27sHomestead
2. Herbal Meadows Botanicals, How to make a nasturtium tincture, natural antibiotic tincture recipe: https://www.youtube.com/watch?v=iMLR2eMIAjI&ab_channel=HerbalMeadowsBotanicals

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.