Antibiotic și tonic imunitar natural – rețetă dr. Feridun Kunak
Schimbarea de anotimp aduce întotdeauna o rafală de răceli și viroze. Cu toții suntem sensibili la ele, de la mic la mare.
Dacă vreți să căpătați mai multă rezistență la infecții și boli, consumați cu regularitate ceapă, usturoi, produse apicole și condimente.
Aceste ingrediente naturale întăresc imunitatea și combat microorganismele patogene.
Cum să faci un antibiotic natural în casă
Există un preparat care combină aceste ingrediente și are o eficiență crescută. Este ușor de făcut în casă și deloc scump. Rețeta este recomandată de dr. Feridun Kunak.
Ceapa și usturoiul sunt antibiotice naturale. Combat diverse tipuri de bacterii, virusuri și ciuperci.
Ghimbirul este un excelent antiinflamator și imunostimulator. Scorțișoara este antivirală și antifungică.
Mierea are la rândul ei proprietăți antibacteriene cunoscute. Iar lămâia este alcalinizantă, detoxifiantă, digestivă. Reduce colesterolul și previne cancerul.
Nu trebuie să cheltuiți o grămadă de bani pe suplimente alimentare, vitamine și alte produse scumpe. Alimentele au capacitatea de a ne feri de boli dacă le folosim în scop terapeutic.
Antibiotic natural – rețetă
Ingrediente
• 1 ceapă roșie
• 2 căței de usturoi
• ½ deget de rădăcină de ghimbir proaspăt
• 2 lingurițe de miere
• ½ linguriță de scorțișoară (v-o recomand pe aceasta autentică)
• ½ lămâie
Mod de preparare
Tăiați capul cepei, unde are codița. Cu o linguriță, scobiți interiorul și scoateți afară miezul. Ceapa trebuie să rămână goală în mijloc, iar pereții trebuie să aibă circa 1-2 cm. grosime.
Miezul scobit se pune în vasul robotului de bucătărie sau în vasul blenderului. Se adaugă lămâia curățată de coajă și de semințe, mierea, usturoiul, ghimbirul și scorțișoara.
Mixați bine ingredientele până rezultă o pastă fină. Turnați compoziția obținută în ceapă. Umpleți-o până sus. Puneți capacul decupat anterior și așezați ceapa într-o caserolă.
Dați-o la frigider. Trebuie să stea o noapte la rece, apoi se poate consuma. Adulții vor lua câte 2 lingurițe pe zi, una dimineață și una seara.
Ceapa se păstrează în frigider și se consumă în termen de 5 zile.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte preparate naturale cu efect imunostimulator și antibiotic:
Cătină cu miere, propolis, cimbru și usturoi – antibiotic făcut în casă
Preparat natural cu acțiune antibiotică
Aloe vera cu propolis – antibiotic natural
4 antibiotice naturale pe care le ai deja în casă
Sursă articol: Mehmet Akif Cinar, Rețetă de antibiotice naturale: https://www.youtube.com/watch?v=HrT5lnmleJ8&ab_channel=MehmetAkif%C3%87%C4%B1nar