Plante şi Verdeţuri Care Curăţă Sângele

Există mulţi factori care ne fac să resimţim o stare acută de oboseală sau disconfort la nivelul întregului organism: regimul alimentar sărac în vitamine, consumul redus de lichide, sedentarismul sau dormitul pe apucate.

În urma acestor dezechilibre apar tulburări serioase la nivelul sistemului imunitar. Putem vorbi de kilograme în plus, acumulare de toxine, probleme de memorie şi alte deficite importante.

Plante şi Verdeţuri Care Curăţă Sângele

Plante şi Verdeţuri Care Curăţă Sângele

Importanţa unui sânge curat

Buna funcţionarea a mentalului şi a corpului ţine în mod necesar de un sânge curat. Întregul organism este irigat de sânge, despre acesta ştiind că alimentează toate părţile corpului.

Multă lume nu ştie că sângele curat poate împiedica apariţia unor boli grave. Atâta timp cât fluxul sangvin este revitalizat în permanenţă, bolile nu găsesc un spaţiu optim pentru a se manifesta.

Dacă sângele este viciat, omul se simte slăbit şi chiar îmbătrâneşte înainte de vreme. Remediile vegetale regăsite în plante sunt mult mai eficiente şi hrănitoare în acest sens decât medicina sintetică.

Plante şi verdeţuri detoxifiante

Plantele sunt un real ajutor în reglarea metabolismului şi buna funcţionare a organismului, a minţii şi a inimii.

Plantele medicinale au acest dar de a spori energia şi de a reîmprospăta dinamica vieţii noastre. Ele sunt un aport natural ideal pentru cei care vor să se menţină sănătoşi şi să aibă mai multă pofta de viaţă.

Este ideal să se facă o curăţire generală a corpului, cel puţin de două ori pe ani, prin intermediul unor cure cu ceaiuri din plante.

Fierul este unul din ingredientele esenţiale care trebuie să fie mereu prezent în organism într-o cantitate optimă.

Deficitul de fier din sânge provoacă instabilitate la nivelul întregului corp. Acest metal preţios ajută la formarea globulelor roşii, vitale în sănătatea noastră generală.

Durerile de cap, insomnia, depresia, spasmofilia, anemia, paloarea obrazului şi a buzelor, emoţiile necontrolate şi starea de sfârşeală sunt doar câteva efecte create de lipsa fierului.

Femeile trebuie să consume cel puţin 18 mg de fier pe zi, însă în majoritatea cazurilor acestea se află la limita anemiei. Ceaiul de măcriş  este o sursă minunată de fier.

Cuprul este necesar pentru regenerarea hemoglobinei. Fierul este mai greu de asimilat în lipsa cuprului. Acesta se găseşte în seminţe de floarea soarelui, seminţe de susan, legume cu frunze verzi, stafide, kiwi sau cartofi.

Leurda este una din cele mai apreciate plante de primăvară care ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Leurda se numeşte „Allium Ursinum” în latineşte şi poate fi ingerată ca medicament natural purificator. Se consumă frunzele (proaspete), care conţin proprietăţi deosebite: vitaminele A şi C, ulei eteric, calciu, fier, cupru, fosfor şi levuloză.

Se pot adăuga în salată, sau se pot prepara sub formă de ceai, cu rol depurativ, antiseptic şi antitoxic. Curăţă sângele, ficatul, intestinele şi stomacul.

Germenul de grâu este de asemenea ideal pentru prevenirea anemiei. Dintre fructe, piersicile, migdalele, curmalele, prunele uscate şi stafidele sunt cele mai bogate în fier.

Frunzele de sfeclă, varza, fasolea, lintea, pătrunjelul, ridichea, soia, păpădia, drojdia de bere, melasa, napul şi făina de grâu integrală – toate ajută la producerea de mai mult fier în organism.

1 comentariu

  1. in afara de leurda le consum dar o sa caut la naturiste

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.