Sistem Imunitar Puternic – Vitamine și Minerale

Dumnezeu a creat un organism care se poate vindeca singur, atât timp cât i se permite acest lucru. Vorbim aici mai ales de vindecarea prin tratamentele puse la dispoziţie de Mama Natură. Atâta timp cât îi oferim hrană naturală, organismul nostru se poate curăţa singur de otrăvuri şi va avea ocazia de a-şi construi singur celule noi, mult mai puternice, vitale pentru sănătatea noastră generală.

Sistem Imunitar Puternic - Vitamine și Minerale

Sistem Imunitar Puternic – Vitamine și Minerale

Sistem imunitar puternic – Condiţii

Pentru a avea un sistem imunitar puternic, este nevoie să îndeplinim câteva condiţii de bază. Pe lângă acestea, trebuie avut mai multă grijă de echilibrul sufletesc. S-a dovedit că supărarea reactivează boli vechi şi infecţioase, pe când bucuria, iubirea şi mulţumirea sunt stimulente ale sistemului imunitar.

• Menţinerea unei greutăţi normale, constante
• Somn suficient – pentru echilibrarea sistemului nervos
• Mişcare în aer liber – o viaţă mai activă
• Respiraţie corectă, profundă – care asigură o bună oxigenare a sângelui
• Hrană vie – bazată pe vitamine, săruri minerale şi aminoacizi

1) Vitamine

Organismul se apără mult mai bine împotriva bolilor dacă este hrănit cu vitamine zilnic.

Vitamina A – stimulează foarte mult protejarea şi apărarea corpului de infecţii şi microbi. Se găseşte în: morcovi, varză, spanac, pepene galen şi lapte.

Vitamina C – stimulează producţia de interferon şi creşte rezistenţa organismului la ferbă. Se găseşte în: măceşe, coacăze, kiwi, citrice, pătrunjel verde şi ardei verde.

Vitaminele B2 şi B6 – au rol în protejarea pielii şi a mucoaselor.
Se găsesc în: drojdia de bere, soia, tărâţe de grâu, pâine integrală, gulii, pătrunjel verde, unt şi nuci.

2) Minerale

Fierul, magneziul, zincul şi seleniul sunt minerale extrem de importante în protejarea organismul. În lipsa acestora din corp apar viruşii.

Fierul – Lipsa şi excesul de fier afectează sistemul imunitar.
Se găseşte în: ficat, carne roşie, cereale şi legume verzi.

Zincul – ajută la maturizarea celulelor imunitare. Excesul de zinc este vătămător.
Se găseşte în: fructe de mare – scoici, carne de vită, lactate şi ouă.

Important! Bolile canceroase debutează mai ales în cazul deficitului de seleniu. Seleniul are rolul de a opri procesele infecţioase şi de a ajuta la înmulţirea celulelor de apărare. Surse bogate de seleniu: peşte, cereale, avocado şi carne.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.