Cum să economisești ecologic – 8 idei ingenioase!

Singurii care se bucură de criza economică sunt mai mult ca probabil ecologiştii. Aceştia jubilează la gândul că oamenii consumă mai puţin şi implicit produc mai puţină risipă la nivelul mediului.

Recesiunea determină pe omul de rând să-şi pună pofta în cui în ceea ce priveşte sesiunile interminabile de shopping şi să adopte un trai minalist, care de altfel este la modă!

8 idei Eco-Economice

8 idei Eco-Economice

Aşadar, măsurile de austeritate pe care le iei în cadrul căminului tău nu sunt altceva decât opţiuni salvatoare pentru natură, dar şi pentru bugetul tău lunar şi anual.

 

Poate că deja trăieşti eco şi nu ştii! Dacă îndeplineşti deja condiţiile de mai jos, înseamnă că ai devenit un mare fan al grupurilor de ecologişti!

Repari maşina mai des

Un bărbat înţelept decide să investească în ceea ce deja are, şi anume în maşina din garaj. Nu trebuie să cheltui bani pe una complet nouă şi eco-friendly.

Poţi foarte bine să verifici mai des roţile, cauciucurile şi motorul, pentru a preveni defecţiunile şi deteriorările specifice unei utilizări frecvente.

Reparând maşina mai des poţi încuraja un consum de combustibil mai redus. Alege deplasarea „bipedă”, pe jos, sau bicicleta – care consumă doar caloriile tale în plus.

Frecventezi buticurile second-hand

Moda cu împrumutatul hainelor s-a transformat într-un adevărat trend, în ceea ce se numeşte astăzi „second-hand-ul”.

Vedem astfel de magazine la toate colţurile de bloc. Sunt ideale pentru cei care caută ceva unic sau vintage. Sunt şi site-uri de ecologie care promovează produse second-hand autentice la un preţ record.

 

Investeşti în aparate electrocasnice ecologice

Omul modern care a priceput cum stau lucrurile cu întreţinerea preferă să investească în aeratoare şi centrale cu termostat care ajută la reducerea consumului excesiv de apă şi de căldură.

Reciclezi aparatele de tehnologie vechi

E simplu să arunci calculatorul la gunoi, dar e mai rentabil şi sănătos pentru mediu să-l duci la reciclat.

Sunt companii care se ocupă cu recondiţionarea monitoarelor, telefoanelor şi a altor obiecte deterioarate sau vechi, şi chiar te şi plătesc pentru gestul tău.

Cumperi mai multe legume şi fructe

Dietele bazate pe fructe sunt nu numai hrănitoare, dar şi economice. În loc să cheltui jumate de salariu pe o tonă de carne, alege mai multe salate din verdeţuri şi fructe.

Procesarea cărnurilor este un procedeu care în sine utilizează resurse uriaşe.

Găteşti şi mănânci mai mult acasă

Prânzurile în oraş sunt piperate şi la gust şi la preţ. Învaţă să găteşti şi fă din propria ta bucătărie un laborator al celor mai delicioase şi economice mese.

Fast-food-ul este o soluţie pentru oamenii care încă nu au înţeles că plăcerile de moment costă un dram de sănătate.

Preferi job-urile la domiciliu

Nu ne referim aici la video-chat, ci la mutarea muncii de birou acasă pentru perioade scurte de timp pe parcursul anului.

Cei care au de lucru la proiecte ample şi au şefi de treabă, pot cere permis pentru a lucra de acasă. Asta reduce costurile transportului şi implicit poluarea mediului.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.