Sfaturi şi Idei Pentru O Viaţă Minimalistă

Ideea că cineva ar putea duce o viaţă simplă, bazată pe cât mai puţine deşeuri şi obiecte de mobilier de care să te împiedici, pare un vis devenit realitate pentru mulţi dintre noi! Din fericire, acesta este un proiect eco-freindly perfect realizabil.

Sfaturi şi Idei Pentru O Viaţă Minimalistă

Tot ce trebuie să faci este să îţi pui un pic de ordine în gânduri şi să reorganizezi lucrurile. Ai nevoie de un pic de voinţă şi curaj să arunci acele lucruri care chiar nu-ţi folosesc la nimic. Sau mai bine zis, ai nevoie să scapi mai întâi de nostalgia şi ataşamentul de lucrurile vechi. Sentimentalismul poate sta împotriva noului stil de viaţă pe care vrei să-l adopţi. O alternativă ar fi să le dai la reciclat, sau să le reutilizezi tu singur, dacă obiectele au cu adevărat o valoare profundă.

Alege calitatea în locul cantităţii

Mulţi dintre noi nici măcar nu ne dăm seama că mulţimea lucrurilor depozitate în casă sunt motivul pentru care ne plângem constant de dezordine. O grămadă mare de cutii sau ziare care zac în debara nu aduc decât praf şi păianjeni. Eliberează locul şi lasă să intre aer şi în colţurile întunecoase din locuinţa ta. Acest prim pas va instaura un climat mult mai sănătos în jurul tău.

Dă o şansă prezentului

Păstrează doar lucrurile pe care le foloseşti zi de zi mai la vedere. Scapă de „trofeele” şi posterele de pe vremea liceului sau de acele obiecte care emană un dor de casa în care ai copilărit. Nu te mai agăţa de fiecare obiect pe care îl cumperi sau îl primeşti de la vecina din bloc. Pune grămada de lucruri pe care le-ai adunat de-alungul anilor deoparte şi pune în schimb bazele unui nou capitol în viaţa ta. Asta te va ajuta să scapi de obiceiurile proaste de a colecţiona orice lucru care îţi pică în mână, cu gândul că îţi va folosi vreodată la ceva. De asemenea, reorganizarea locuinţei va risipi haosul în care trăieşti şi îţi va aduce un suflu nou de vitalitate.

Sfaturi şi Idei Pentru O Viaţă Minimalistă

Învaţă simplitatea

Acuma că te-ai eliberat de amintirile care îţi aglomerau casa şi inima, poţi trece la nivelul următor. Renunţarea la posesiile tale este un pas important în vindecarea dependenţei de „a avea”. Cu cât mai puţine lucruri ai, cu atât mai liniştit vei fi. O viaţă simplă aduce cu sine şi mai multă pace interioară. Câştigă mai mult spaţiu pentru sarcinile care sunt cu adevărat importante.  Nu uita! Lucrurile simple sunt mai uşor de asortat şi grupat pe culori şi forme.

Alege esenţialul

Acţiunea de decongestionare a locuinţei te va ajuta să începi să prioritizezi lucrurile din viaţa ta şi să fixezi noi idealuri. Donează obiectele pe care nu le mai utilizezi şi păstrează numai piesele de mobilier de care ai nevoie, cum ar fi patul, canapeaua, masa şi scaunele. Păstrează salteaua, un dulap pentru haine şi câteva rafturi pentru cărţi.

Sfaturi şi Idei Pentru O Viaţă Minimalistă

Redecorează

Un mod eficient şi ieftin de a crea un nou look în casa ta este să redecorezi, rearanjând principalele piese de mobilier. Aranjându-le în alte poziţii şi unghiuri îţi va părea că te-ai mutat într-o locuinţă nouă! Vopseşte pereţii în culori mai vii şi reîmprospătează aerul şi energia din camere. Vei pregăti astfel un loc mult mai primitor şi călduros. Foloseşte accente de culoare şi obiecte mari care pot avea şi rol decorativ: vaze, vase de flori, lampe, coşuri împletite, etc.

Economiseşte

Protejează-te de cheltuieli mari, nesemnificative prin reciclarea obiectelor vechi pe care le-ai scos pe hol spre aruncare. Fii creativ şi foloseşte cutiile de conserve, bucăţile de lemn şi materialele care nu îţi mai trebuie  pentru a crea rafturi, rame de tablou, draperii, suporturi pentru cărţi, creioane şi alte ustensile de care ai nevoie în dormitor. Evită cumpărăturile cauzate de impulsul de moment. Fii sincer cu tine şi nevoile pe care le ai. Ştii foarte bine că lucrurile pe care le achiziţionezi mereu sunt de fapt un motiv pentru a ieşi din casă, de a socializa şi de a ţine pasul cu moda. Re-evaluează lucrurile pe care le ai şi înlocuieşte-le numai pe cele pe care le-ai scos din uz.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.