Sfaturi şi idei pentru o viaţă minimalistă

Ideea că am putea duce o viaţă simplă, cu cât mai puține deșeuri şi obiecte de mobilier de care să te împiedici pare un vis pentru mulţi dintre noi!

 

Un vis deloc imposibil de realizat.

Sfaturi şi idei pentru o viaţă minimalistă

Sfaturi şi idei pentru o viaţă minimalistă

Aruncă ce nu folosești niciodată…

Tot ce trebuie să faci este să îţi pui un pic de ordine în gânduri şi să reorganizezi lucrurile. Ai nevoie de un pic de voinţă şi curaj să arunci acele lucruri care chiar nu-ţi folosesc la nimic.

Sau mai bine zis, ai nevoie să scapi mai întâi de nostalgia şi ataşamentul de lucrurile vechi.

Sentimentalismul poate sta împotriva noului stil de viaţă pe care vrei să-l adopţi. O alternativă ar fi să le dai la reciclat, sau să le reutilizezi tu singur, dacă obiectele au cu adevărat o valoare emoțională.

Alege calitatea în locul cantităţii

Mulţi dintre noi nici măcar nu ne dăm seama că mulţimea lucrurilor depozitate în casă sunt motivul pentru care ne plângem constant de dezordine.

O grămadă mare de cutii sau ziare care zac în debara nu aduc decât praf şi păianjeni.

Eliberează locul şi lasă să intre aer şi în colţurile întunecoase din locuinţa ta. Această mișcare simplă va instaura un climat mult mai sănătos în jurul tău.

Mută-te în prezent

Ține lucrurile pe care le foloseşti zi de zi mai la vedere. Scapă de „trofeele” şi posterele de pe vremea liceului sau de acele obiecte care chiar nu îți mai transmit nimic.

Nu te mai agăţa de fiecare obiect pe care îl cumperi sau îl primeşti.

Pune grămada de lucruri pe care le-ai adunat de-alungul anilor deoparte şi pune în schimb bazele unui nou capitol în viaţa ta.

Asta te va ajuta să scapi de obiceiurile proaste de a colecţiona orice lucru care îţi pică în mână, cu gândul că îţi va folosi vreodată la ceva.

De asemenea, reorganizarea locuinţei va risipi haosul în care trăieşti şi îţi va aduce un suflu nou de vitalitate.

 

Dă o șansă simplității

Acuma că te-ai eliberat de amintirile care îţi aglomerau casa şi inima, poţi trece la nivelul următor. Renunţarea la posesiile tale este un pas important în vindecarea dependenţei de „a avea”.

Cu cât mai puţine lucruri ai, cu atât mai liniştit vei fi. O viaţă simplă aduce cu sine şi mai multă pace interioară.

Câştigă mai mult spaţiu pentru sarcinile care sunt cu adevărat importante.  Nu uita! Lucrurile simple sunt mai uşor de asortat şi grupat pe culori şi forme.

Păstrează esenţialul

Acţiunea de decongestionare a locuinţei te va ajuta să începi să prioritizezi lucrurile din viaţa ta şi să fixezi noi idealuri.

Donează obiectele pe care nu le mai utilizezi şi păstrează numai piesele de mobilier de care ai nevoie, cum ar fi patul, canapeaua, masa şi scaunele.

Păstrează salteaua, un dulap pentru haine şi câteva rafturi pentru cărţi.

 

Redecorează

Un mod eficient şi ieftin de a da locuinței tale o imagine nouă este să redecorezi, rearanjând principalele piese de mobilier.

Aranjându-le în alte poziţii şi unghiuri îţi va părea că te-ai mutat într-o locuinţă nouă!

Vopseşte pereţii în alb pentru a crea mai mult spațiu. Vei obține un loc mult mai primitor şi călduros.

Economiseşte

Protejează-te de cheltuieli mari, nesemnificative prin reciclarea obiectelor vechi pe care le-ai scos pe hol spre aruncare.

Fii creativ şi foloseşte cutiile de conserve, bucăţile de lemn şi materialele care nu îţi mai trebuie  pentru a crea rafturi, rame de tablou, draperii, suporturi pentru cărţi, creioane şi alte ustensile de care ai nevoie în dormitor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.