Fă-ți propriul deodorant natural, fără aluminiu! Eficiență garantată
Îți ia 20 de minute să faci acest deodorant natural, în confortul casei tale! Iar ca preț, te costă câțiva lei!
Nu atât banii contează când vine vorba de produsele de îngrijire a corpului, cât mai ales calitatea lor. Nu tot ce e scump este și bun pentru corpul nostru.
Trebuie să ținem cont de faptul că orice loțiune, orice produs îl punem pe piele va ajunge în cele din urmă în fluxul sangvin și în țesuturile corpului.
Cuprins
Atenție la ce deodorante folosiți
Deodorantul este un subiect sensibil. Mărcile comerciale conțin aluminiu, parabeni, parfumuri sintetice și mulți alți compuși nocivi.
Aluminiul este cel mai periculos, fiind corelat inclusiv cu cancerul țesutului mamar. Din păcate, fără aluminiu nu prea se poate, deoarece acesta este ingredientul activ din deodorante. Acest compus blochează transpirația și de aceea axilele nici nu se udă, nici nu miros urât.
Și totuși, există câteva alternative, dacă ținem la sănătatea noastră.
Deodorantele naturale au un mic secret
În ultimii ani au apărut pe piață și deodorantele naturale. Unele sunt eficiente, altele nu. Cele care își fac treaba bine au și ele un ingredient activ. Nu este aluminiu, ci bicarbonatul.
Dacă vreți un deodorant natural care funcționează, alegeți unul care conține bicarbonat de sodiu. Există și variantă să vă preparați propriul deodorant cu bicarbonat în casă.
Sunt mai multe rețete pe care le puteți testa: deodorant solid, tip stick, tip cremă, lichid de tip roll-on sau tip spray.
Deodorant pudră – natural, eficace împotriva transpirației și mirosului
Deodorant natural tip spray din 2 plante medicinale (fără bicarbonat, amidon sau ulei)
Deodorant natural făcut de maicile de la Mănăstirea Nera
Deodorant stick natural, fără aluminiu, fără parabeni și alte substanțe dăunătoare sănătății (rețetă video)
Deodorant natural din lămâie – rețetă eficientă
În acest articol vă arăt cum se face un deodorant lichid, de tip roll-on, din doar 3 ingrediente principale. Este potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați.
Deodorant roll-on cu bicarbonat – rețetă
Este important să menționăm că bicarbonatul alimentar din comerț poate conține aluminiu. Am văzut la magazinele naturiste pungi cu bicarbonat pe care scrie precis „fără aluminiu”. Acela este bun.
La fel și în cazul amidonului de porumb, căutați un produs nemodificat genetic. Sau puteți folosi un alt tip de amidon, precum făină sau amidon de tapioca, pudră sau făină de arorut.
Ingrediente
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- 2 linguri de amidon de porumb
- 100 ml de apă
- 10 picături de ulei esențial (la alegere)
Mod de preparare
Puneți apa într-un ibric. Adăugați amidonul și amestecați bine cu telul, până s-a dizvolta complet și au dispărut cocoloașele. Fierbeți amestecul la foc mic, până se îngroașă. Amestecați constant.
Durează câteva minute până obțineți o compoziție legată, ca o cremă. Dacă este prea groasă și nu curge, mai adăugați puțină apă.
Acum trebuie să lăsați crema de amidon să se răcească. Adăugați apoi bicarbonatul și omogenizați. La final se pune și uleiul esențial.
Puteți folosi orice ulei esențial vă place. Cele mai eficiente împotriva bacteriilor și a mirosului de transpirație sunt uleiul de salvie, lămâie, mentă, tea tree, bergamotă, geranium, lavandă, cuișoare, scorțișoară etc.
După ce ați omogenizați crema, turnați-o în sticulța cu roll-on. Aceasta poate fi de la un deodorant care s-a terminat și pe care ați spălat-o și uscat-o bine înainte de reutilizare.
Bicarbonatul este un dezodorizant excelent. Acesta înlătură nu doar mirosul corporal sau mirosul de transpirație, ci și halena sau mirosurile neplăcute din frigider. Neutralizează aciditatea, ucide bacteriile și creează un mediu alcalin.
Amidonul are scopul de a menține pielea uscată. Este de asemenea ingredientul care dă deodorantului o consistență vâscoasă, potrivită pentru recipientul cu bilă.
Uleiul esențial este folosit pentru parfum. Însă aceste uleiuri au de asemenea proprietăți antibacteriene.
Mod de utilizare
Acest deodorant roll-on se folosește ca orice deodorant de acest fel. Se aplică pe axilele spălate și uscate bine. Dacă observați că acest deodorant nu este eficient, puteți mări cantitatea de bicarbonat, în funcție de toleranță.
Sunt rețete care folosesc jumătate de cantitate de amidon și jumătate de cantitate de bicarbonat, sau chiar un raport de 1:3. Cu cât mai mult bicarbonat are un deodorant, cu atât mai eficient va fi. Dar depinde de sensibilitatea pielii fiecăruia.
Puteți vedea rețeta video aici:
Cei care au comentat la acest video au confirmat că deodorantul este eficient, chiar mai bun decât cel din comerț, prin comparație.
Sursă articol: ISS Happy, Fă-ți propriul deodorant natural și vegan, fără aluminiu: https://www.isshappy.de/deo-selber-machen-mit-nur-3-zutaten/