Ai cumpărat mai multe fructe de avocado la ofertă? Cum să le păstrezi nealterate câteva luni

Avocado este un fruct prețios, și la figurat și la propriu vorbind. Valoarea sa nutrițională se reflectă în prețul ridicat.

Uneori ne bucurăm să găsim acest aliment la ofertă și atunci cumpărăm mai multe bucăți.

Avocado la oferta - cum sa il păstrezi nealterat cateva luni

Avocado la oferta – cum sa il păstrezi nealterat cateva luni: Freepik.com

De obicei, reducerile se fac la fructele de avocado care sunt foarte coapte și trebuie consumate imediat. Cu siguranță nu putem mânca o plasă întreagă de avocado într-o zi.

Chiar și fructele de avocado – care sunt tari când le cumpărăm – se coc în același timp și se alterează repede dacă nu le consumăm imediat.

Nimeni nu vrea să cumpere o plasă de avocado și apoi să fie nevoit să o arunce la gunoi pentru că nu a reușit să le mănânce la timp!

Ce putem face cu ele? Există vreun mod în care le putem păstra pentru a le consuma pe parcursul câtorva luni?

Da. Cea mai practică soluție este congelarea. Această metodă este 100% sigură, simplă, rapidă și totodată economică!

Cum să păstrezi avocado mai mult timp

Tăiați fructele de avocado în două. Îndepărtați sâmburele. Cu o linguriță, scobiți pulpa de pe coajă și puneți-o în vasul robotului cu lama S.

După ce ați scos pulpa de la toate fructele, mixați-le câteva secunde, până când se transformă într-o pastă cremoasă. Nu trebuie să fie complet fină. Dar depinde de rețetele la care intenționați să folosiți avocado în viitor.

Pentru a împiedica pulpei, adăugați suc de lămâie sau limetă. Se folosește 1 linguriță de suc de lămâie per fiecare avocado.

Transferați pasta de avocado în pungi cu sigiliu pentru congelator. Următorul pas este foarte important, deoarece previne oxidarea pulpei.

După ce ați umplut pungile, presați pasta cu palmele pe deasupra, pentru a scoate tot aerul afară. Plasticul trebuie să atingă complet pulpa din interior.

Aplatizați bine pungile și închideți-le bine. Așezați-le în sertare una peste alta pentru a economisi spațiu.

Citește și – Cum să păstrați căpșunile proaspete peste iarnă fără să le fierbeți

Pentru porții mai mici, congelați pulpa de avocado în tăvița pentru cuburi de gheață sau în caserole individuale.

Dacă folosiți tava pentru cuburi, acoperiți-o cu o folie de plastic pentru a împiedica pătrunderea aerului. Presați folia bine de pulpă pentru a crea un contact complet.

Când vreți să folosiți avocado, scoateți o porție din congelator. Lăsați-o să se dezghețe, apoi este bună pentru consum.

Pasta de avocado decongelată poate fi utilizată la prepararea de guacamaole sau alte paste tartinabile. Poate fi adăugate în aluaturi (în loc de unt sau altă sursă de grăsime). Poate fi folosită la sandvișuri, lipii, ciorbe, smoothie-uri etc.

Avocado congelat poate fi mixat în robot și transformat în înghețată.

Cum verifici dacă avocado este copt sau trecut

Cei mai mulți testează avocado apăsând cu degetul pe el. Dacă pulpa este moale, e semn clar că fructul este copt și bun de mâncat în aceeași zi.

Cum știm dacă fructele pe care le luăm la oferă sunt coapte sau trecute? Îndepărtați codița lemnoasă și uitați-vă sub ea. Puteți vedea cum arată pulpa în interior. Dacă este verde, avocado este bun, dacă este maro, înseamnă că este prea copt și se va strica repede.

Citește și – Patru moduri de a păstra roșiile de sezon la congelator (pentru ciorbe, pizza, salate, sosuri)

Sursă articol: Eating Richly, How to preserve avocados: https://www.youtube.com/watch?v=M5Pnz2GEb3M&ab_channel=EatingRichly

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.