Lovirea frunții te scapă de poftele alimentare în 30 de secunde – dr. Alan Mandell

Dacă vă luptați cu un apetit excesiv pentru dulciuri sau pentru mâncare în general, cu siguranță ați încercat diverse diete și metode pentru a scăpa de această pornire păgubitoare.

Un singur lucru cel mai probabil nu ați încercat: exercițiul prezentat mai jos.

Lovirea fruntii te scapă de poftele alimentare în 30 de secunde – dr. Alan Mandell

Lovirea fruntii te scapă de poftele alimentare în 30 de secunde – dr. Alan Mandell

Nu este un exercițiu fizic care implică gimnastică. Este practic un gest pe care trebuie să îl faceți pentru a vă distrage atenția de la mâncare.

Dr. Alan Mandell vorbește despre acest exercițiu într-un clip pe Youtube și demonstrează cum se face. Secretul slăbitului ar putea fi realmente la îndemâna ta, spune acesta.

Cum să distragi creierul de la o poftă alimentară 

Un studiu recent, prezentat la Întâlnirea Anuală a Societății de Obezitate, sugerează că lovirea frunții cu degetele timp de 30 de secunde poate reduce pofta de mâncare.

Dr. Mandell spune că poți face acest exercițiu oriunde și oricând. Dar mai ales atunci când simți nevoia urgentă să mănânci ceva dulce sau ceva nesănătos.

Lovirea frunții cu degetele stimulează cortexul vizual al creierului. Această regiune din creier primește, integrează și procesează informațiile vizuale.

Cercetătorii de la St. Luke’s Hospital din SUA au analizat efectele lovirii ușoare a frunții.

Când apare o poftă alimentară perceptibilă, imaginea acelui aliment rămâne blocată în cortexul vizual al creierului.

Având permanent acea imagine în față, este foarte greu să scăpăm de ea și de dorința de a împlini acea poftă.

Citește și – Nu mai mâncați carbohidrații goi – „îmbrăcați-i” cu fibre, proteine și grăsimi ca să nu aveți probleme cu glicemia, apetitul și nivelul de energie

Cercetătorii au descoperit că putem distrage creierul de la interepretarea acelei imagini cu ajutorul ochilor și a privirii fizice.

Mai exact, participanții la studiu au trebuit să urmărescă vizual mișcarea degetelor în timp ce acestea loveau regiunea respectivă a creierului.

Cum se face exercițiul

Cu două degete (arătătorul și mijlociul) loviți ușor și repetat fruntea – partea de deasupra ochilor.

În timp ce efectuați acest exercițiu, uitați-vă la degete. Urmăriți mișcarea lor, astfel încât creierul să fie distras de la imaginea alimentelor râvnite.

Procesele care stimulează și întrețin apetitul sunt astfel întrerupte. Pe durata celor 30 de secunde, pofta alimentară se va diminua.

În mod automat vei fi distras de la mâncare și te vei concentra asupra acelui nou stimul vizual de impact.

De ai încercat totul, nu mai ai nimic de pierdut dacă încerci și această tehnică simplă. Nu te costă nimic, nici măcar timp!

Citește și – 4 locuri din corp pe care să le „bați” pentru a elimina toxinele – sfaturile unui medic chinez

Acest exercițiu este recomandat în special celor dependenți de mâncare sau care ciugulesc toată ziua și au un apetit crescut pentru produse nesănătoase.

Cu toții suntem atrași de alimentele ambalate – procesate, bogate în zahăr, sare și grăsimi – care îngrașă și provoacă tulburări metabolice și cardiace. Acestea se află la îndemâna noastră și nu putem rezista tentației de a ne atinge de ele!

Sursă articol: Dr. Alan Mandell, Tapping your forehead stops food craving: https://www.youtube.com/watch?v=7WtGuJG0Tc0&ab_channel=motivationaldoc

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.