Pastă de corcodușe verzi pentru acrirea ciorbelor – rețetă mănăstirească

Nu toate femeile își bat capul să facă borș în casă pentru acrirea ciorbelor. Mai ales cele tinere, care preferă variantele din comerț.

Din păcate, borșul din magazine nu este natural și bineînțeles, nici sănătos. Nu conține probioticele, enzimele, vitaminele și mineralele pe care le găsim în borșul de tărâțe făcut de la zero la domiciliu.

Pastă de corcodușe verzi pentru acrirea ciorbelor

Pastă de corcodușe verzi pentru acrirea ciorbelor

Zeama de corcodușe verzi – alternativă la borș pentru acrirea ciorbelor

Mai există o variantă de acrire a ciorbelor, anume zeama de corcodușe verzi. Acest preparat este mai rapid de făcut.

Procesul nu este la fel de migălos ca în cazul borșului de tărâțe, în sensul că nu necesită o perioadă de fermentare, strecurare și decantare.

Corcodușele verzi sunt perfecte pentru pentru asezonarea ciorbelor deoarece sunt foarte acre. Din ele putem face o licoare limpede sau o pastă groasă.

Pe canalul de Youtube al TRINITAS TV a fost difuzată o rețetă inedită de pastă de corcodușe verzi cu leuștean.

Rețeta este recomandată de maici și este excelentă pentru acrirea ciorbelor. Poate fi păstrată pe tot parcursul anului.

Așadar, nu ratați sezonul corcodușelor. Culegeți-le cât sunt verzi, necoapte și transformați-le într-un condiment natural pentru ciorbe.

Pastă de corcodușe și leuștean – rețetă

Ingrediente

  • 1-2 kg de corcodușe verzi
  • 2-3 legături de leuștean verde
  • 2 litri de apă
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare

Puneți apa într-o cratiță. Adăugați sarea și așezați vasul pe foc, să fiarbă.

Între timp, sortați și spălați bine corcodușele. Îndepărtați codițele, frunzele și impuritățile. Când apa a început să clocotească, adăugați fructele în cratiță.

Dați focul la mic și fierbeți corcodușele timp de 10-15 minute. Sunt gata când cojile se desfac iar fructul se sfărâmă ușor între degete sau cu lingura.

Strecurați lichidul în care au fiert corcodușele. După ce fructele s-au răcorit, se dau printr-o sită mare, presând cu dosul lingurii. Acest pas ajută la înlăturarea cojilor și a sâmburilor care au început să se formeze.

Pasta de corcodușe rezultată după strecurare se adaugă peste zeama în care au fiert fructele. Cratița se pune din nou pe foc, să fiarbă.

Între timp se pregătește leușteanul. Acesta se spală și se toacă mărunt (inclusiv tulpinile care sunt foarte aromate).

Adăugați leușteanul tocat în cratiță. După ce compoziția a început să clocotească, lăsați-o să fiarbă 1-2 minute, apoi stingeți focul.

Transferați compoziția fierbinte în borcane curate, cu un polonic. Astfel borcanele se vor steriliza îndată. Înfiletați capacele și strângeți-le bine.

După ce desfaceți borcanul, păstrați-l în frigider. Dacă vreți ca borcanele să reziste mai mult, le puteți steriliza suplimentar în cuptor. În acest mod vor sta bine 1-2 ani.

Se folosesc 2-3 linguri de pastă la ciorbe, sau după gustul fiecăruia. Aceasta se adaugă spre finalul preparării, la fel ca borșul crud.

Dacă nu vă place leușteanul în ciorbe sau în mâncăruri în general, îl puteți înlocui cu pătrunjel verde sau îl puteți omite complet.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite și utile în gospodărie:

„Bulion” de corcodușe semi-coapte
Cum să faci Rejuveleac, băutura-minune de origine balcanică, înrudită cu borșul de tărâțe
Cum să faci borș acru de casă și să îți iasă ca cel făcut de mama sau soacra
Corcodușele sunt foarte sănătoase și bune pentru slăbit

Surse articol: TRINITAS TV, Pastă de corcodușe pentru acrit, Rețete Mănăstirești: https://www.youtube.com/watch?v=n3oLYif-H0Y&t=281s&ab_channel=TRINITASTV

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.