„BULION” de CORCODUȘE semi-coapte
Corcodușele sunt mai puțin îndrăgite decât prunele, deoarece sunt mai mici și miezul lor se desprinde mai greu de pe sâmbure. Când se coc bine, sunt foarte dulci și savuroase.
Corcodușele sunt foarte bogate în vitamina C și calciu. Conțin cantități însemnate de potasiu, fier, vitamina A și fibre. Potrivit Sfatulmedicului.ro, corcodușele crude au efecte antioxidante și antiinflamatoare mult mai puternice.
Din corcodușele semi-coapte putem prepara un bulion natural și sănătos, care poate fi consumat ca atare, sau folosit la acrirea ciorbelor și la alte preparate care necesită oțet sau borș de tărâțe.
Bulion de corcodușe – rețetă
Am găsit această rețetă în cartea doctorului Doru Laza, și ne-am gândit să o prezentăm pe site, în speranța că va fi folositoare celor care s-au ales cu o cantitate mare de corcodușe și nu știu ce să facă din ele.
Ingrediente
• 10 kg de corcodușe
• 2 litri de apă
Preparare
Corcodușele trebuie să fie coapte pe jumătate. Se spală și se pun cu tot cu sâmburi la fiert circa o oră în apă, la foc mic. După ce au fiert 60 de minute, cratița se ia de pe foc și se strecoară pulpa printr-o sită mare.
Cojile și sâmburii rămași după strecurare se pun într-o altă cratiță, și se adaugă încă 1 litru de apă. Se amestecă bine și se strecoară din nou lichidul, peste sucul rămas după prima filtrare.
Se pune sucul obținut din nou în cratiță, și se lasă să dea 2-3 clocote, apoi se toarnă fierbinte în sticle curate. Sticlele se închid ermetic și se păstrează în cămară, sau într-un alt loc răcoros.
Un alt mod de a folosi corcodușele crude este sub formă de suc, după o rețetă mănăstirească, ce poate ajuta la întărirea imunității și pierderea în greutate. Rețeta o puteți găsi în acest articol.
Surse articol:
1. „Rețete din Bucătăria Edenică”, Dr. Doru Laza
2. https://www.caloriecount.com/calories-cherry-plum-i428666
3. http://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/corcodusele-beneficii-informatii-nutritionale-si-retete-sanatoase_13406