Leac din CORCODUȘE verzi pentru IMUNITATE SCĂZUTĂ și pierderea în GREUTATE (rețetă)

Corcodușele sunt foarte bogate în vitamina C, acid citric și fibre. Datorită acestor nutrienți, pot ajuta la tratarea avitaminozei, la consolidarea imunității și la pierderea în greutate.

Corcodușele sunt de asemenea o sursă bună de vitamine din complexul B, care sunt esențiale pentru sănătatea sistemului nervos.

corcodușe

Din corcodușele coapte (precum și din cele verzi) putem prepara compot, gem, dulceață sau suc, pentru a beneficia de efectele lor tonice și revitalizante pe tot parcursul anului.

Suc de corcodușe verzi – rețetă

Vă propunem o rețetă simplă de compot de corcodușe verzi, fără zahăr, care poate fi consumat pentru rezolvarea carenței de vitamine și pentru întărirea sistemului imunitar.

Ingrediente

• 2 kg de corcordușe verzi
• apă de izvor

Preparare

Îndepărtați codițele și spălați corcodușele în apă rece. Puneți-le într-o oală încăpătoare și turnați peste ele apă, care trebuie să depășească fructele cu 10-15 cm. Se lasă la fiert la foc mic, până când se înmoaie bine.

Se trec apoi printr-o strecurătoare, apăsând fructele cu o lingură de lemn, pentru a elimina sâmburii și cojile. Apa scursă se pune înapoi în oală, împreună cu pulpa obținută. Se pune vasul pe foc și se lasă amestecul să mai dea câteva clocote, apoi se toarnă fierbinte în sticle de sticlă sau în borcane.

Se închid bine cu capacele și se sterilizează. Se acoperă apoi cu pături groase și se dezvelesc după ce s-au răcit complet.

Sucul de corcodușe obținut se păstrează în cămară. Se poate consuma în fiecare zi câte 1 pahar pe zi (nu mai mult), timp de 1 săptămână pe lună.

Dacă vi se pare prea acru, puteți adăuga 1 linguriță de miere de albine. Totodată, la ultima fierbere puteți adăuga și o bucățică de baton de scorțișoară.

Sursă articol: „Leacuri Mănăstirești, Terapii Pentru Trup și Suflet”, Mariana Borloveanu, Ed. Lumea Credinței, 2014

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.