Loțiune din CAFEA – foarte eficientă contra ridurilor și celulitei (rețetă)

Deși este de obicei asociată cu trezitul în zori, cafeaua poate înviora și o piele obosită sau un ten îmbătrânit. Cafeina are foarte multe beneficii pentru sănătatea pielii, de la reducerea roșelii și a inflamației, la estomparea ridurilor și cearcănelor, eliminarea celulitei și tonifierea pielii întregului corp.

Cremă cu Cafea Anti-Celulită și Anti-Rid

Cremă cu Cafea Anti-Celulită și Anti-Rid

Loțiune din cafea – rețetă

Ingrediente

• 1 lingură de cafea solubilă (ness)
• 1 lingură de ulei de măsline
• 1 lingură de ulei de migdale (sau tot ulei de măsline)
• 1 lingură de ceară de albine
• 1 lingură de unt de cacao
• 3 picături de ulei esențial de lavandă (pentru miros)
• opțional, 2-3 capsule cu ulei de Vitamina E

Preparare

Toate aceste ingrediente se pot procura de la magazinele naturiste. Se pune ceara de albine într-un vas, pe baie de aburi. Se adaugă apoi untul de cacao, și se lasă la topit, amestecând periodic. După topirea lor completă, se ia vasul de pe foc și se adaugă celelalte ingredientele. Uleiul esențial se adaugă la final, când preparatul nu mai este fierbinte. Se amestecă bine, până la deplina omogenizare.

Crema astfel obținută se transferă într-un borcănel de sticlă, închis cu capac, și se păstrează la frigider sau într-un alt loc răcoros.

Se poate folosi atât pentru față, cât și pentru corp. Hrănește pielea, o curăță, o catifelează, ajută la reducerea ridurilor și a inflamațiilor, stimulează circulația și combate celulita.

Efecte

Atunci când este aplicată extern, cafeaua redistribuie celulele grase și previne astfel formarea celulitei. Într-un studiu realizat în anul 2008 la Universitatea din São Paulo, Portugalia, cercetătorii au descoperit că aplicarea unei creme cu cofeină pe pielea afectată de celulită poate reduce dimensiunea celulelor de grăsime cu 17%.

Un alt studiu, efectuat în 2007 la Universitatea Federală din Rio de Janeiro a arătat de asemenea că loțiunile pe bază de cofeină aplicate pe zonele de piele cu celulită reduc diametrul șoldului cu 70%.

Poate fi utilă inclusiv în cazul venelor varicoase, datorită efectului de strângere și întărire a vaselor de sânge.

Cafeina are proprietăți antiinflamatoare impresionante. Într-un studiu realizat pe șobolani în anul 1981 la Universitatea Națională Seoul din Coreea de Sud, cercetătorii au descoperit că cofeina este capabilă să reducă inflamația la fel de bine ca aspirina. O cercetare anterioară, efectuată în anul 1978 la Universitatea din Tennessee, SUA, a arătat că adăugarea de cafeină în loțiunile anti-inflamatoare crește semnificativ eficiența acestora și reduce roșeala pielii.

Deși cofeina nu poate “șterge” complet cercurile negre de sub ochi cauzate de oboseală sau deshidratare, aplicarea ei poate reduce aspectul de pungi și inflamația asociată cu cearcănele. În plus, cafeina reduce acumularea de sânge sub ochi, care contribuie la aspectul de umbre întunecate sub ochi.

Cafeaua este plină de antioxidanți, care împreună cu moleculele de cafeină, ajută la repararea celulelor afectate și luptă împotriva semnelor îmbătrânirii. Aplicată pe piele, oferă protecție și reduce aspectul liniilor fine, ridurilor, petelor de bătrânețe și pielea lăsată.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. buna ziua.am incercat foarte multe creme de fata si dureri de spate .sant foarte foarte eficiente…va multumim mult de tot..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.