Citirea Sfintei Scripturi și a psalmilor alungă gândurile cele rele

Citirea Sfintei Scripturi și a rugăciunilor este o îndeletnicire deosebit de folositoare pentru suflet și minte.

Cine își face obiceiul să lectureze zilnic pasaje din Biblie, să citească din Canoanele sfinților zilei și să se roage cu psalmi se poate feri de multe rele.

Citirea Sfintei scripturi alunga gandurile rele

Citirea Sfintei scripturi alunga gandurile rele

Sfântul Porfirie Kavsokalivitul spunea că această practică îl ajută pe om să se înduhovnicească. O considera cea mai ușoară cale spre sfințenie. 

Ceea ce pui zilnic în minte, aceea vei măcina. Conținutul minții noastre este major influențat de ceea ce vedem, auzim, citim, de tot ceea ce pătrunde în noi prin intermediul simțurillor noastre.

Atunci când te hrănești cu cele duhovnicești și sfinte, conținutul minții se curățește. Se curățesc gândurile, simțurile și pornirile cele rele slăbesc.

Nu doar viciile și patimile se domolesc prin îndeletnicirea cu cele sfinte, ci și gândurile cele rele și negre se risipesc.

Când omul studiază Sfânta Scriptură, învață psalmi și cântări, viețuiește în post și priveghere, își amintește neîncetat de cele viitoare, gândurile rele se împuținează și apar mai rar”.

Aceste cărți și rugăciuni sunt insuflate de Duhul Sfânt, de aceea au mare putere asupra noastră. Sunt purtătoare de harul lui Dumnezeu și pot schimba minți și suflete.

Unii chiar s-au vindecat de anumite dependențe sau deprinderi rele citind zilnic pasaje din Sfânta Scriptură și catisme din Psaltire.

Starea noastră lăuntrică este profund influențată de citirea Bibliei, vieților sfinților și a rugăciunilor.

Dacă ne petrecem orele și zilele doar în lucrurile materiale acestei lumi, este inevitabil să rămânem neafectați de stres, de întristări și chiar depresie.

Când omul este ocupat cu grijile lumești și cu lucrurile trupești și întrține discuții deșarte, atunci gândurile rele se înmulesc în el”.

Din inimă pornesc toate relele, iar dacă inima este lipită de bunurile acestei lumi și de bogățiile și desfătările ei, nu va avea niciodată odihnă. Nu va gusta pacea și bucuria cea adevărată. Nu va avea niciodată sentimentul de împlinire.

Acestea sunt roade ale Duhului Sfânt, care vin în viața noastră atunci când căutăm Împărăția lui Dumnezeu, când ne îngrijim de suflet și de cele sfinte.

Citește și: Citește Sfânta Scriptură și te vei vindeca de depresie fără să-ți dai seama

Sursă articol: Doxologia, Sfânta Scriptură alungă gândurile rele: https://doxologia.ro/sfanta-scriptura-alunga-gandurile-rele

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.