Ceai de Anghinare: Tratamente Pentru Fiere, Ficat şi Inimă

Anghinarea (Cynara scolymus L.) este o legumă medicinală puternică, cea mai bogată în antioxidanţi din toate legumele. Conţine o doză forte de vitamine, minerale, proteine şi carbohidranţi sănătoşi. De la anghinare, în scop terapeutic se folosesc doar frunzele. Acestea conţin o substanţă numită cinarină, cu rol important în tratarea afecţiunilor hepato-biliare.

ceai de anghinare

Beneficiile ceaiului de anghinare

Ceaiul de anghinare este amar, dar beneficiile pe care le aduce sănătăţii ar trebui să ne facă să trecem mai uşor peste acest aspect. De fapt, substanţele amare conţinute de plante şi fructe sunt cele care tratează cu succes toate problemele ficatului, bilei şi fierii.

•   Previne astenia şi surmenajul psihic
•   Întăreşte sistemul imunitar
•   Tratează infecţiile renale, ale fierii şi ficatului
•   Regenerează celulele hepatice
•   Reduce şi reglează nivelul zahărului în sânge – diabeticii pot consuma ceai de anghinare neîndulcit
•   Facilitează secreţia de sucuri digestive
•  Greaţa, voma, diareea, constipaţia, balonarea, arsurile la stomac, enterite, colite,    fermentaţii intestinale
•   Întăreşte muşchii şi revigorează organismul
•   Combate diferite tipuri de cancer
•   Combate infectarea cu Salmonella, Staphylococcus şi Proteus
•   Ameliorează durerile de gută şi reumatism
•   Vindecă hemoroizii
•   Previne defectele din naştere la copii
•   Face tenul luminos şi sănătos

Ceai de anghinare pentru ficat şi bilă

Cinarina şi polifenolii din anghinare stimulează secreţia biliară a ficatului, favorizând eliminare toxinelor şi a colesterolului rău. Ceaiul de anghinare consumat sistematic stimulează contracţia vezicii biliare, respectiv evacuarea bilei în intestin. Mai mult, această plantă miraculoasă activează funcţia antitoxică a ficatului şi hrăneşte în profunzime celula hepatică. Intern, ceaiul de anghinare se administrează pentru tratarea următoarelor afecţiuni:

–   Hepatita cronică, ciroza hepatică, insuficienţă hepatică, alergii pe fond hepatic, alcoolism
–  Insuficienţa renală, diskinezie biliară, angiocolită, colecistite acute şi cronice, infecţii intestinale, fermentaţii intestinale, nefritele cronice şi acute.

Ceai de anghinare pentru slăbit

Este ştiut că ceaiul de anghinare este bun pentru slăbit, şi mai ales pentru combaterea obezităţii. Are un efect diuretic extraordinar, reduce pofta de a mânca dulce, conferă rapid senzaţia de saţietate, arde grăsimile şi ajută la eliminarea ureei, a toxinelor din ficat şi rinichi. Eliminarea masivă a deşeurilor are efecte pozitive asupra pielii, diminuând urticariile sau alte forme de mâncărime ale pielii (prurit). Mai mult, ceaiul de anghinare combate retenţia de apă de la nivelul celulelor.

Ceai de anghinare pentru inimă

Efectul benefic pe care ceaiul de anghinare îl are asupra inimii este mai puţin cunoscut sau popularizat. Ceaiul de anghinare este un vasodilatator deosebit. Scade tensiunea arterială, reduce colesterolul şi protejează inima. Prin consumul periodic de ceai de anghinare se poate preveni afecţiunile cardiovasculare, în special dezvoltarea plăcilor aterosclerotice şi apariţia aterosclerozei, sau a anginei pectorale.

ceai de anghinare1

Cum se prepară ceaiul de anghinare?

Se preparî o infuzie din 2 linguriţe de frunze de anghinare mărunţite, la 300 ml de apă clocotită. După 10 zile se măreşte doza la 4 linguriţe, iar după alte 10 zile, doza creşte la 5 linguriţe adăugate în 300 ml de apă.

Cum se bea ceaiul de anghinare?

Ceaiul se bea cu prudenţă. Se iau 2-3 înghiţituri dimineaţa, pe stomacul gol, apoi se stă întins în pat pe partea dreaptă 20-30 de minute. restul ceaiului se bea încet, înghiţitură cu îngjiţitură , în cursul aceleiaşi zile, cu 30 de minute înainte meselior principale. Cura cu ceai de anghinare durează 30 de zile, urmată de o pauză de 30 de zile, apoi se poate relua.

Contraindicaţii şi precauţii

Ceaiul de anghinare nu este indicat bolnavilor de liatiză biliară, obstrucţie biliară sau celor alergici la anghinare. Nu se bea nici în perioada sarcinii sau a alăptării. Consumat în exces, ceaiul de anghinare poate cauza greaţă, diaree sau colici hepato-biliari.

 

4 comentarii

  1. Este superb .Deja va-m urmat sfatul si incepe sa dea rezultate !

  2. anghinare ‘carciofi’ prrparayi tirect .. insasi codita .. sigur decojita si taiata … taiati in patru carciofi .. dupa ce ia ti preparat pt ar fi gatiti in tigae adaugati peste ei .. catei de usturoi taiati si apa fiarta cat cuprinde .. dupa ce ferbe inca 30 min .. adaug inca usturoi taiat, patrunjel mult verde, ulei de masline nu mult si un praf de sare .. e f bun .. sa spunem un carciof pt o pers . eu eu prefer doi .. atentie nu la toti plac .. au un gust dolce.amar ..

  3. pt rinichi .
    . folositi zuchine .(dovlecei de buna calitate .. forma de rinichi) fierye acrite daca e nevoie cu zeama de lamae si condimentat cu ulei de masline .. daca se poate fara sare

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.