Tratament Naturist Pentru Ficat și Fiere

Obiceiurile alimentare greșite stau la baza tuturor tulburărilor digestive, care de multe ori duc la instalarea unei afecțiuni hepatice sau biliare. Balonarea, sau senzația de burtă umflată este unul din cele mai comune semne care pot indica prezența unei boli de ficat sau a veziculei biliare (fiere).

Tratament Naturist Pentru Ficat și Fiere (sxc.hu)

Tratament Naturist Pentru Ficat și Fiere (sxc.hu)

Rețetă naturistă pentru ficat și fiere

Ingrediente

• 200 ml miere de salcâm
• 200 ml de ulei de măsline
• 3 lămâi cu tot cu coajă

Preparare și administrare

Se dau bucățile de lămâie prin mașina de tocat, și se amestecă apoi cu mierea de albine și uleiul de măsline. Acest elixir se lasă la macerat timp de 7 zile, amestecând preparatul zilnic.

După perioada de macerare, se consumă câte un păhărel mic (30-50 ml) de preparat pe zi, pe stomacul gol, până la terminarea cantității. După ingerare, este bine să se stea culcat pe partea dreaptă timp de 10 minute. Acest tratament se mai poate relua după 6 luni. Este un remediu bun și pentru eliminarea pietrelor la fiere (mici) sau nisipului.

Alte remedii naturiste pentru ficat și bilă

– Pulbere de armurariu (se ia câte o linguriță, de 3 ori pe zi)
– Ceai de păpădie sau salată de păpădie
– Suc de ridiche
– Ulei de măsline simplu (se iau câte 2 linguri, dimineața și seara, și apoi se stă culcat pe partea dreaptă 30 de minute)
– Suc de aloe
– Comprese cu ceai de coada-calului
– Comprese cu frunze varză strivită (calmează durerea de ficat sau de bilă)
– Anghinare (ceai, capsule)
– Extract de frunze de măslin

Bolile de ficat și bilă pot fi prevenite cel mai ușor printr-un regim alimentar echilibrat, îndeosebi fără prăjeli, grăsimi, mese copioase sau combinații neadecvate de alimente. Respectarea programului de odihnă și evitarea conflictelor sau supărărilor de tot felul ajută de asemenea la menținerea sănătății ficatului.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

8 comentarii

  1. ok. dar de ce sa dau prin mas. de tocat 3-4 bucatele de lamiie ? oricum nu am masina asta dar sint interesata de aceasta reteta ms.

  2. Eu cred ca e vorba de 3-4 lamai…

  3. Da, este vorba despre lămâi întregi. Dacă nu aveți mașină, puteți tăia lămâia cubulețe.

  4. multumesc nu am fost atenta!!!

  5. lamaile se pot da prin robotul de bucatari

  6. Uleiul de masline poste FI si extra?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.