Fiere Leneșă – 5 Tratamente Naturiste

1. Ulei de măsline

Pentru dischinezie biliară sau bila leneșă, foarte mulți medici recomandă cura cu ulei de măsline. Se bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, câte 1 lingură de ulei de măsline.

Cura se face cel puțin 1 lună de zile. Uleiul se poate amesteca cu puțin suc de lămâie sau grepfrut.

Ulei de Măsline Pentru Bilă

Ulei de Măsline Pentru Bilă

2. Ceai de pătrunjel

Ingrediente:

• 1 kg de rădăcină de pătrunjel
• 2 litri de apă

Preparare:

Rădăcina de pătrunjel se spală în mai multe ape, apoi se pune la fiert în apă. Se lasă la foc mic până când cantitatea de lichid scade la jumătate. Se strecoară, iar ceaiul rezultat se bea pe stomacul gol, în două doze: 1 păhărel (50 ml) dimineața, și unul seara, până la terminarea cantității. Dacă este necesar, cura se poate relua, preparând un alt ceai.

În paralel cu acest tratament, se aplică pe zona afectată un prosop îmbibat în ceai fierbinte de mușețel. Prosopul se stoarce, și se aplică pe piele cald.

3. Ceai sau tinctură de pelin

Pelinul este un leac foarte bun pentru stomac și bilă. Acesta îmbunătățește digestia, stimulează secreția de sucuri digestive, combate balonarea și ajută la tratarea dischineziei biliare.

Ceaiul de pelin se prepară prin infuzare, nu prin fierbere. Se pune apa la clocotit, se toarnă într-o cană, și se introduce o rămurică de pelin. Se lasă 30 de secunde, apoi se scoate pelinul și se bea.

Sau se poate lua tinctură de pelin, câte ½ linguriță, înainte de masă. La fel de bun este și vinul de pelin, câte 2-3 linguri pe zi.

4. Suc de coacăze roșii

Se bea câte 1 pahar de suc de coacăze roșii pe zi, cu 15 minute înainte de masă. Sucul se prepară proaspăt, zilnic, prin zdrobirea fructelor și stoarcerea lor printr-un tifon, sau prin storcătorul electric.

5.Amestec de tincturi

Există mai multe plante care pot ajuta în dischinezie biliară, însă anghinarea și rostopasca sunt cele mai bune.

• ½ lingură de tinctură de anghinare
• ½ lingură de tinctură de rostopască
• 1 lingură de tinctură de sovârf
• 100 ml de apă

Se amestecă toate ingredientele, și se bea o dată pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă. Doza se prepară zilnic. Tratamentul se ține până la vindecarea completă.

Sau se pot bea ceaiuri din anghinare, rostopască, sau cicoare, câte 2 căni pe zi.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.