Bolile de Ficat – Rețetele și Sfaturile lui Hildegard von Bingen

Hildegard von Bingen spunea că un om bolnav de ficat este cel mai bun barometru pentru a spune care alimente sunt cu adevărat bune sau rele ca hrană pentru organismul uman. Și aceasta deoarece atunci când ficatul suferă, pacientul devine conștient de alimentele care îi fac bine, și care îi produc disconfort. El va ști singur să ajusteze regimul alimentar potrivit stării lui de sănătate.

Hildegard von Bingen - Despre Bolile de Ficat

Hildegard von Bingen – Despre Bolile de Ficat

Ficatul este acel organ care curăță permanent sângele de deșeuri, toxine și otrăvuri. Când apar bolile de ficat, persoana în cauză trebuie să aplice o dietă alimentară strictă pentru a readuce funcția hepatică la starea optimă de funcționare.

Alimente dăunătoare vs. Alimente vindecătoare

Hildegard von Bingen are o listă cu alimentele care nu pot fi mâncate de un om care suferă deja de hepatita C sau este predispus la boli de ficat:

ridichi, cereale nefierte, ceapa crudă, cruditățile în general, carnea de porc, salamurile, roșiile, ardeii, varza, prazul, mazărea, ciupercile, inclusiv cartofii, cașcavalul și brânza topită.

După 4-5 săptămâni de abandonare a acestor alimente, persoanele care sufereau de hepatita C au înregistrat îmbunătățiri ale stării de sănătate. Acestea au consumat în schimb anumite alimente cu efect terapeutic – migdale dulci, au folosit ceaiuri și comprese cu gălbenele care ajută la dispariția virușilor din sânge. Astfel, ficatul lor a reajuns la o stare normală de funcționare.

Hildegard spunea că în loc de tratamentele cu interferon – care este nu numai o terapie nocivă, ci și foarte costisitoare, se poate folosi isop și betram, ca și condimente adăugate în mâncăruri. Interferonul slăbește puterea corpului și induce o stare de depresie.

Hildegard mai recomanda în cazul bolilor de ficat un tratament pe bază de vin de pătrunjel, pastile de galangal cu fenicul, fân grecesc. În concepția ei, virușii hepatice nu sunt cauza bolii, ci urmare ei. De aceea, eliminarea virușilor fără repararea ficatului nu este o metodă inteligentă, demnă de un medic.

Despre bolile de ficat și apariția lor

Din scrierile călugăriței, reiese că hepatita nu este o boală contagioasă, și nu se poate transmite prin sânge. Ea numea alimentele nocive și modul lor negativ de preparare “otrăvurile din bucătărie“, care inundă sângele cu toxine. De aici se nasc toți virușii cei răi, la fel cum în apa stătută apar tot felul de patogeni.

Sistemul imunitar și forța organismului de a se apăra și menține sănătos este responsabil pentru apariția bolilor, și nu microbii externi. Infecții apar în sânge atunci când omul este slab din punct de vedere imunitar, unde bacilii apar în urma bolilor, și nu înaintea lor.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Oare….nu tot ce scrie este si adevarat!

  2. In bolile de ficat precum hepatite de ce nu dati tratamentul corect si ce trebue sa manance un bonlaf de hepatita dati numai franturi nu cred ca numa cu migdale dulci , cu betram si isop si cu ceai de galbenele se vindeca hepatita ,daca si asa v-ati apucat sa faceti cunoscute aceste tratamente datile corect spunand ce trebue sa manance cum trebuesc preparat etc, etc nu cred ca un ficat se vindeca doar cu migdale,isop sibetram sau cel putin spuneti unde putem gasi cartile cu retetele ei

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.