Tratament natural pentru probleme de MEMORIE și CONCENTRARE

Declinul cognitiv este o problemă socială majoră în societatea modernă. Alzheimer este cea mai comună boală neurodegenerativă, care debutează cu mici probleme de memorie și progresează spre deficiențe cognitive și funcționale multiple.

Extractele de Ginkgo biloba au numeroase utilizări în fitoterapie, fiind îndeosebi recomandate în tulburările circulatorii, cognitive și comportamentale, dureri de cap, tinitus, vertigo, lipsă de concentrare, boli cardiovasculare și coronariene.

Ginkgo biloba pentru memorie

Ginkgo biloba

Planta are efecte antioxidante și neuroprotectoare. Îmbunătățește microcirculația, afectează nivelurile neurotransmițătorilor și previne edemele cerebraleEste folosită de zeci de ani în tratamentul demenței.

O recenzie realizată de cercetătorii chinezi a arătat că suplimentarea cu extract de ginkgo biloba a îmbunătățit cognitiva, simptomele neuropsihiatrice și activitățile zilnice.

Eficiența a fost evidentă doar în cazul administrării sale în doze mari (240 mg pe zi). Reacțiile adverse au fost mai mici comparativ cu cele din grupul placebo.

Autorii acestei recenzii au concluzionat că există dovezi clare care susțin eficiența extractelor de ginkgo biloba în tratamentul demenței și a tulburărilor cognitive ușoare, cu efecte secundare nesemnificative.

Lecitina

Lecitina este o grăsime găsită în mod natural în surse animale și vegetale. Cele mai populare tipuri de lecitină sunt lecitina de soia și lecitina de floarea-soarelui.

Un studiu din 1994, realizat pe 61 de voluntari sănătoși cu vârsta medie de 65 de ani, a investigat efectele lecitinei asupra memoriei. 41 de persoane au primit câte 2 linguri de lecitină pe zi, timp de 5 săptămâni, în timp ce grupul de control, format din 20 de persoane, au primit un placebo, pe aceeași durată de timp.

Funcția memoriei a fost stabilită printr-un test scurt de memorie și printr-un jurnal completat de participanți cu 7 zile înainte de tratament și în timpul celor 5 săptămâni de tratament.

Analizele datelor au arătat că persoanele care au primit lecitină au avut rezultate mai bune la testele de memorie, au raportat mai puține lapsusuri sau pierderi de memorie după tratament, comparativ cu grupul placebo. În alte studii, lecitina nu a produs nici un efect asupra memoriei.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’11043, 3534, 4244, 4278′ button=’Cumpără aici’]

Memotanalec – pentru memorie

Un produs care cuprinde aceste două ingrediente – Ginkgo biloba și lecitină este Memotanalec, realizat de dr. Ionuț Moraru, sub formă de capsule.

Are proprietăți antioxidante, vaso-reglatoare, neurotonice, antiagregante plachetare. Este indicat persoanelor care suferă de:

– tulburări de memorie și concentrare
– efort intelectual sau fizic prelungit (elevi, studenți)
– insuficiență circulatorie la nivel cerebral și periferic
– sechele după accidente vasculare cerebrale
– sindrom vertiginos de origine ischemică
– arteriopatie periferică obliterantă
– sindromul Raynaud
– convalescență

Se ia câte 1 capsulă de Memotanalec, de 3 ori pe zi, cu un pahar de apă. Durata unei cure este de 3 luni.

Atenție, dozele mari de lecitină pot crește riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral. Suplimentele alimentare trebuie administrate la sfatul medicului.

Surse:
1. Hong-Feng Zhang, Li-Bo Huang, Yan-Biao Zhong, Qi-Hui Zhou, Hui-Lin Wang, Guo-Qing Zheng, and Yan Lin. An Overview of Systematic Reviews of Ginkgo biloba Extracts for Mild Cognitive Impairment and Dementia. Frontiers in Aging Neuroscience. 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5138224/
2. Florence Safford, Barry Baumel. Testing the Effects of Dietary Lecithin on Memory in the Elderly: An Example of Social Work/ Medical Research Collaboration. Sage Journals. Vol. 4, Issue 3, 1994: https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/104973159400400306?journalCode=rswa
3. The Doctor Weighs In, The Dark Side of Lecithin Supplements: https://thedoctorweighsin.com/lecithin-the-dark-side-of-a-dietary-supplement/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.