Uleiul de DAFIN ușurează durerile reumatice, articulare și musculare – cum să-l prepari acasă
Uleiul de dafin conține trei compuși chimici care au proprietăți analgezice: eugenol, chavicol (estragol) și myrcene. Romul de dafin a fost descoperit în secolul 20, și folosit ca tonic pentru problemele musculare.
Uleiul de dafin are, printre alte beneficii, capacitatea de a ameliora durerile severe cauzate de nevralgii. Acesta stimulează contracția vaselor de sânge și elimină presiunea nervilor, care produce dureri. Uleiul de dafin poate reduce de asemenea durerile articulare și musculare, inclusiv cele cauzate de artrită sau entorse.
Ulei de dafin – rețeta 1
Am găsit această rețetă în cartea de succes a doctorului Marc Bosquet „500 de Rețete Naturale Pentru Sănătate și Frumusețe”. El recomandă utilizarea acestui ulei pentru calmarea durerilor cauzate de reumatism, pentru fricționarea animalelor care suferă de dureri și pentru protejarea animalelor de muște (se întinde în strat gros pe pielea animalelor).
Ingrediente
• 100 g de frunze de dafin
• 150 ml de alcool de 90 de grade
• 1 litru de ulei de măsline și susan
Preparare
Frunzele de dafin se rup bucăți cât mai mici, și se pun într-un borcan de sticlă. Se adaugă alcoolul și se închide ermetic. Se lasă la macerat 24 de ore, apoi se adaugă uleiurile. Amestecul obținut se pune într-un vas pe bain-marie, și se fierbe 5-6 ore. La final, se strecoară și se păstrează în sticluțe. Înainte de folosire, se agită bine sticla. Cu acest ulei se masează locurile dureroase ale corpului.
Ulei de dafin – rețeta 2
Această rețetă se prepară fără alcool, și poate fi folosită și în scop alimentar, la salate sau alte preparate.
Ingrediente
• 200 g de frunze de dafin proaspete
• 1 litru de ulei de măsline extra-virgin
Preparare
Spălați bine frunzele de dafin și lăsați-le să se usuce bine. Puneți 100 g de frunze de dafin și uleiul de măsline într-un borcan de sticlă cu capac. Închideți-l ermetic și puneți-l într-o cratiță. Turnați apă în cratiță (să fie cu 2 cm deasupra borcanului). După cratița pe foc și după ce începe să clocotească, lăsați amestecul să fiarbă la foc mic 2 ore.
După ce s-a răcorit, strecurați uleiul și îndepărtați frunzele de dafin fierte. Adăugați restul de 100 g de frunze de dafin proaspete în borcan, și turnați peste ele uleiul strecurat, călduț. Închideți bine borcanul și puneți-l din nou la fiert pe bain-marie, încă 2 ore.
Lăsați-l să se răcorească, apoi filtrați din nou uleiul în sticle curate, și etichetați. Păstrați uleiul într-un loc răcoros și întunecos. Are valabilitate un an.
Atenție, uleiul esențial de dafin este contraindicat femeilor pe perioada sarcinii și alăptării, copiilor. Acesta trebuie folosit doar la îndrumarea unui medic sau aromaterapeut. Nu se folosește extern decât după ce a fost diluat cu un ulei vegetal.
Surse:
http://articles.mercola.com/herbal-oils/bay-oil.aspx
„500 de Rețete Naturale Pentru Sănătate și Frumusețe”, Marc Bosquet