Ceaiul de frunze de ZMEUR, un elixir ginecologic excepțional – eficient în dereglări și dureri menstruale, hemoragii, fertilitate, nașteri, menopauză

Ceaiul din frunze și fructe de zmeur este un adevărat elixir pentru afecțiunile ginecologice, pe care orice femeie, tânără sau matură, ar trebui să îl aibă în casă.

Ceai din Frunze de Zmeur

Ceai din Frunze de Zmeur

Ceaiul de frunze de zmeur – utilizări terapeutice

• Menstruații dureroase sau abundente (dismenoree)
• Ciclu menstrual neregulat
• Tulburări menstruale grave
• Uter fibromatos
• Chisturi ovariene, fibrom uterin
• Noduli la sân
• Hemoragii abundente, hemoragii uterine
• Infertilitate
• Cancer genital și mamar
• Prevenirea pierderii sarcinii (avortul spontan)
• Ușurarea travaliului și a nașterii
• Premenopauză (bufeuri, transpirații nocturne)
• Infecții urinare: cistită, pielonefrită
• Prostatită, afecțiuni ale prostatei
• Ulcer gastro-duodenal, gastrită, regurgitații, diaree, enterocolită, gastrită hiperacidă, pirozis
• Tuse, răceală, bronșită

Beneficii în perioada menstruală

Ceaiul de frunze de zmeur s-a dovedit eficace în reducerea crampelor menstruale dureroase și la reglarea fluxului menstrual, datorită efectelor tonice asupra uterului.

Femeile care suferă de tulburări menstruale grave, pot încerca o cură cu 3-4 căni de ceai de zmeur pe zi, timp de câteva săptămâni. În cazul în care o femei suferă de constipație, aceasta nu va bea ceai, ci va lua pulbere de frunze și fructe uscate de zmeur, obținută prin măcinarea prin râșnița de cafea, câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi. Acest tratament ajută și în cazul hemoragiilor abundente.

Beneficii pre-sarcină

Zmeurul roșu este folosit de secole ca remediu natural pentru creșterea fertilității. Această plantă întărește pereții uterini, și relaxează mușchii netezi din uter, ajutând astfel la creșterea șanselor de procreare și la prevenirea avortului spontan.

Zmeurul este plin de vitamine, minerale și fitochimcale care ajută corpul să elimine surplusul de hormon care pot împiedica concepția.

Beneficii în sarcină

Zmeurul roșu furnizează numeroși nutrienți într-o formă ușor de absorbit în corp, care ajută la creșterea bebelușului și la hrănirea mamei: vitamina A, complexul B, fier, calciu, magneziu, fosfor și potasiu.

Ceaiul de zmeur este totodată un remediu excelent pentru stările de greață și rău de dimineață provocate de sarcină.

Multe femei au raportat faptul că ceaiul de zmeur reduce inclusiv crampele și umflăturile picioarelor asociate cu ultima perioadă a sarcinii.

Beneficii în timpul travaliului

Botanistul Jethro Kloss – renumit îndeosebi pentru cartea sa naturistă “Back to Eden”, spune că zmeurul roșu acționează ca un tonic uterin în timpul sarcinii, și în timpul travaliului, pentru a ușura nașterea.

Ceaiul din zmeur nu declanșează contracțiile uterine, ci concentrează efectele lor și le face mai eficiente în timpul travaliului.

Compușii chimici din zmeurul roșu au efecte antioxidante, și ajută la relaxarea vaselor de sânge. Aceștia pot cauza de asemenea contractarea sau relaxarea mușchilor, în funcție de doza folosită și de mușchii implicați. Aceasta este teoria din spatele utilizării zmeurului pentru ușurarea travaliului și a nașterii.

Ceaiul de frunze de zmeur, consumat în ultimele 2 luni de sarcină (conform indicațiilor medicului) le poate ajuta pe femei să aibă o naștere mai ușoară.

Unele femei au raportat că ceaiul de frunze de zmeur ajută la scurtarea fazei a doua a travaliului, cunoscută ca etapa “împinsului” – de la completa dilatare a cervixului, până la nașterea bebelușului.

Ceaiul de frunze de zmeur ar putea fi de asemenea benefic pentru femeile care plănuiesc o naștere naturală după o operație de cezariană, datorită efectului său de întărire a mușchilor uterului. Cu toate acestea, trebuie cerut sfatul medicului în această privință.

Beneficii în perioada de alăptare

Ceaiul de frunze de zmeur ar putea stimula producția de lapte matern, datorită conținutului bogat în minerale.

Acest remediu poate ajuta și la echilibrarea hormonilor după naștere, prevenind astfel schimbările hormonale drastice care pot duce la depresia postpartum, experimentată de unele femei.

Beneficii în perioada menopauzei

Ceaiul de frunze de zmeur ajută la eliminarea excesului de hormoni, fapt care poate fi de mare ajutor în perioadele de schimbări hormonale (perioada de menopauză și premenstruală – cu 2 săptămâni înainte de începerea menstruației).

Beneficii pentru inimă și circulație

Bogate în vitamina C și acid galic, precum și alți fitonutrienți, zmeura și ceaiul de frunze de zmeur roșu protejează inima și sistemele circulatorii, încetinind progresia bolilor asociate cu vârsta.

Contraindicații

Nu folosiți acest remediu în timpul sarcinii dacă aveți complicații. Dacă apare constipație în timpul tratamentului, se vor folosi remedii laxative.

Surse:

http://www.stammnutrition.com/?p=275

http://www.livestrong.com/article/76498-health-benefits-red-raspberry-tea/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11370690

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. Da asa este bun pentru persoane in special pentru femei.

  2. Cand culeg frunza si ce cantitate folosesc la cana cu ceai

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.