Remediu indian miraculos, din LAPTE, TURMERIC și PIPER

Turmericul, acest condiment puternic care colorează tot ce intră în contact cu el, are mult mai multe beneficii pentru sănătate decât s-a crezut inițial. Potrivit unui raport recent al CNN, turmericul posedă o gamă largă de proprietăți curative: antibacteriene, anti-inflamatorii, antivirale și anti-cancerigene, precum și o serie de vitamine și minerale esențiale.

Lapte cu Turmeric și Piper

Lapte cu Turmeric și Piper

Lapte cu turmeric, piper și ghimbir – rețetă

Pentru a beneficia de acțiunea terapeutică a turmericului, putem înlocui cana de lapte cu cacao cu o cană revigorantă de lapte cu turmeric și piper, mai ales iarna – sezonul gripei și răcelii. Acest condiment miraculos poate fi folosit și la prepararea mâncărurilor.

Ingrediente

• 1 cană de lapte
• ½ linguriță de turmeric și piper negru (amestecate)
• 1 felie de rădăcină de ghimbir ras

Preparare

Puneți laptele la fiert. Când face spumă, dați focul la mic și adăugați turmericul și piperul. Amestecați bine, până se dizolvă și se colorează laptele. Adăugați apoi rădăcina de ghimbir ras și fierbeți 2-3 minute la foc mic. Strecurați printr-o sită fină sau printr-un tifon. Îndulciți laptele cu miere, dacă vreți. Cel mai important lucru este să beți acest remediu fierbinte. Are gust de lapte cu ou, și o culoare asemănătoare.

Lapte cu Turmeric și Piper

Lapte cu Turmeric și Piper

La această rețetă mai puteți adăuga cardamom, cuișoare, nucșoară și/sau scorțișoară, măcinate, câte 1 vârf de cuțit din fiecare.

Beneficii

Piperul nu este doar un “alt” condiment adăugat la această rețetă picantă, ci are un rol esențial, anume acela de a crește absorbția turmericului în corp. Curcuma, ingredientul activ din turmeric are următoarele acțiuni:

– Reduce inflamația din corp
– Previne formarea celulelor canceroase
– Îmbunătățește fluxul de oxigen
– Previne boala Alzheimer
– Reduce colesterolul
– Stimulează sistemul imunitar

Turmericul este folosit pentru artrită, arsuri la stomac, dureri de stomac, diaree, gaze intestinale, balonare, lipsă de apetit, icter, probleme hepatice, biliare și renale, dureri de cap, bronșită, infecții pulmonare, febră, dureri menstruale și cancer, depresie, Alzheimer, retenție de apă.

Turmericul poate fi aplicat și pe piele, pentru dureri, zgârieturi, mușcături de insecte, boli de piele inflamatorii, răni infectate.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. dar daca pui praful cu piper in lapte cald ,fara fierbere?

  2. De mult timp o beau …am hepatita cronica …dimineata beau pedicuta iar seara acest lapte…care eu il cumpar asa cum este el natural adica cu grasimi si acest amanunt este deosebit de important ca si piperul si grasimea este f importanta pt o absorbtie rapida altfel nu este …digeribil🤔😊👍🤗

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.