Ceai de scorțișoară și dafin pentru scăderea glicemiei

În urma cercetărilor și experiențelor personale, renumitul botanist James A. Duke recomanda diabeticilor un ceai care poate ajuta organismul să folosească mult mai bine insulina.

Ceai de scortisoara si dafin pentru scaderea glicemiei

Ceai de scortisoara si dafin pentru scaderea glicemiei

Ceai pentru diabet – rețetă

În scop terapeutic, folosiți scorțișoara de Ceylon, nu cea de cassya, sau chinezească.

Ingrediente

• ½ linguriță de dafin
• ½ linguriță de scorțișoară de Ceylon
½ linguriță de cuișoare
• ½ linguriță de turmeric
• 1 litru de ceai negru

Preparare

Se pun toate condimentele într-un vas cu ceaiul negru. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se lasă la răcit puțin.

La ceai se poate adăuga și de asemenea și câte un 1 vârf de cuțit de chimion și 1 vârf de cuțit de coriandru.

Studiile au arătat că aceste ultime două condimente (chimion și coriandru) ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge.

Pentru a face ceaiul anti-diabet și mai eficient și complex, autorul rețetei recomandă și adăugarea unui vârf de cuțit de schinduf.

Se pot bea câte 500 ml de ceai pe zi (2 căni).

Efecte

Scorțișoara (atestată de studiile științifice recente), dafinul, cuișoarele și turmericul sunt doar câteva exemple de aromatizanți naturali de care diabeticii se pot folosi pentru reglarea glicemiei în mod natural.

Studiile experimentale realizate pe animale au dovedit în nenumărate rânduri că frunzele de dafin scad glicemia.

Dafinul, dar și celelalte condimente folosite la această rețetă de ceai ajută corpul să folosească insulina într-un mod mult mai eficient, atunci când sunt utilizate în doze de 500 mg (o jumătate de linguriță).

Persoanele care suferă de diabet zaharat pot utiliza frunze de dafin, scorțișoară, cuișoare și turmeric la prepararea diverselor mâncăruri, întrucât ele acționează pozitiv asupra nivelului zahărului din sânge.

Ceaiul negru, care este baza acestei licori anti-diabetice este ideal pentru persoanele care suferă de diabet zaharat.

Cercetătorii iranieni au descoperit că ceaiul negru ajută la reglarea nivelului zahărului din sânge în mod natural, reduce stresul oxidativ și riscul de inflamație a țesuturilor.

Diabeticii pot bea ceai negru (fără alte adaosuri) în fiecare zi, câte 1-3 pahare pe zi.

Dacă nu aveți ceai negru, rețeta de mai sus se poate face cu apă și condimentele enumerate.

Bibliografie: “Farmacia Verde”, James. A. Duke

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.