Tinctură de Mărar – Rețetă, Tratamente Pentru Femei

Mărarul (Anethum graveolens) este un adevărat medic pentru afecțiunile femeilor, în special cele determinate de dereglările hormonale. Naturopații sunt de părere că semințele acestei plante sunt mult mai eficiente decât multe alte medicamente hormonale sintetice pentru femei, și nu au efecte secundare.

Tinctură de Mărar (sxc.hu)

Tinctură de Mărar (sxc.hu)

Tinctură mărar – Proprietăți

Semințele de mărar se pot preface în pulbere sau tinctură, două din cele mai bune forme de administrare a acestei plante. Mărarul este un reglator excepțional al sistemului hormonal la femei, îndeosebi a gonadelor. Are efecte antiinflamatoare, antispastice, detoxifiante, digestive și diuretice, expectorante, estrogene, stimulatoare și reglatoare ale glandelor gonade și suprarenale.

Amenoree (lipsa menstruației), anorexie
– Alăptare și hipoplastie mamară
– Creșterea sânilor
– Dereglări și dureri menstruale
– Infertilitate și frigiditate la femei
– Afecțiuni urinare
– Simptome de menopauză
– Boli de inimă
– Indigestie, digestie dificilă, colici
– Hemoroizi
– Hirutism (pilozități excesive)
– Meteorism
– Stări de vomă la gravide

Tinctură de mărar – Administrare

Se ia câte o linguriță de tinctură de mărar cu o jumătate de pahar de apă, de 3 ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă. Tratamentul durează 15-20 de zile.

Tinctură de mărar – Tratamente 

Tinctură de mărar – Dureri menstruale

Mărarul conține fitoestrogeni (estrogen naturali, din plante) și flavonoide, prin care reduce simptomele dureroase ale sindromului premenstrual.

La unele femei, tinctura de mărar reduce simptomele asociate acestei perioade – balonare, crampe și dureri abdominale sau sângerări, iar la alte femei durata ciclului poate crește cu 1-2 zile. Se ia câte o linguriță de tinctură, de 4 ori pe zi, într-un pahar de apă. Sau se pot mesteca frunze proaspete de mărar pe durata menstruației, pentru prevenirea durerilor. Nu se recomandă în cazurile în care ciclul menstrual este abundent sau lung.

Tinctură de Mărar – Chisturi ovariene

Se ia câte o linguriță de tinctură, diluată într-o jumătate de pahar de apă, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. O cură trebuie să dureze cel puțin 30 de zile, apoi se continuă ca în prospectul tincturii. Pentru rezultate mai bune, se poate asocia cu tinctură de brânca-ursului sau extract de mlădițe de zmeur.

Tinctură de mărar – Creșterea sânilor

Mărarul ajută la creșterea. rotunjirea și recăpătarea fermității sânilor, iar acest efect a fost dovedit prin studii științifice. Se poate folosi tinctură de mărar, sau ulei de semințe de mărar, sub formă de masaj al sânilor. Se ia câte o linguriță de tinctură, diluată într-o jumătate de pahar de apă, de 3 ori pe zi, timp de 3 luni.

Rețetă Tinctură de mărar

Se mărunțesc 5-7 lingurițe de mărar (semințe și frunze) și se dau prin râșnița de cafea, iar pulberea obținută se pune la macerat în 100 ml de alcool de 45-50 de grade o săptămână. Apoi se strecoară și se pune în sticluțe mici, închise la culoare.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.