Fructele de armurariu – bune în toate bolile de ficat

Tot ceea ce mâncăm trece prin ficat și acesta are marele rol de a detoxifica otrăvurile dietei noastre moderne.

Acest organ nu a fost creat să se ocupe de toate toxinele pe care noi le ingerăm în mod repetat și inconștient: pesticide, erbicide, conservanți alimentari, coloranți alimentari, substanțe artificiale din reacțiile chimice de poluare a aerului, fumul de tutun, precum și medicamente chimice.

Fructele de armurariu - bune in toate bolile de ficat

Fructele de armurariu – bune in toate bolile de ficat

Rolul complex al ficatului

Ficatul este denumit marele maestru chimist al corpului. Este al doilea cel mai mare organ (3 kg) din corp după piele și purificatorul principal al organismului.

Unul din rolurile principalele ale ficatului este intervenția sa în digestia alimentelor și transformarea lor într-o formă utilizabilă.

Ficatul descompune și redirecționează grăsimile, carbohidrații și proteinele.

Ficatul produce bila, sintetizează și reglează colesterolul.

Separă și stochează glucoza pentru a regla nivelul zahărului din sânge.

Descompune aminoacizii și produce factori de coagulare. Metabolizează vitaminele solubile – vitamina A, vitamina B12, D, K și fierul.

Ficatul ajută de asemenea la crearea celulelor roșii și albe și la producția de hormoni.

Armurariul – vel mai bun detoxifiant și hepato-protector 

Atâta timp cât ficatul funcționează bine, corpul nostru este constant detoxifiant și menținut curat și sănătos.

Planta numită armurariu (Silybum marianum) este un potențator esențial pentru procesul de stimulare a enzimelor hepatice menite să curețe ficatul și să oxideze moleculele străine.

Studiile au arătat că fructele de armurariu au proprietățil hepatoprotectoare și regeneratoare

Administrate sub diverse forme, previn deteriorarea ficatului din cauza consumului excesiv de alcool și medicamente sintetice,

Armurariul este o plantă lăptoasă, care face parte din aceeași familie cu anghinarea, o altă plantă bună pentru ficat.

Fructele de armurariu conțin silybum, un flavonol care acționează asupra membranei celulare pentru a proteja celulele ficatului.

Silybum este descris ca un antioxidant menit să neutralizeze toxinele, să inhibe oxidarea și să mențină i procesele vitale la eficiența lor optimă.

Indicații terapeutice

Medicii germani prescriu tratamentele cu semințe de armurariu pentru tratarea următoarelor afecțiuni hepatice:

– ciroză alcoolică
– hepatite
– icter
– inflamații ale ficatului
– intoxicații și otrăvire

Studiile au arătat că fructele de armurariu accelerează vindecarea și regenerare ficatului de 4 ori mai mult decât rata sa normală.

Poate fi folosit în urma prejudiciilor cauzate de consumul excesiv de alcool, tutun sau droguri.

Ajuta la recuperarea după hepatită, încetinirea și inversarea cirozei hepatice sau protecția celulelor hepatice de metale grele și chimice.

De asemenea, armurariul este cunoscut ca un tonic pentru splină, vezica biliară și intestinul superior, prin promovarea fluxului de bilă.

Tratamente cu fructe de armurariu pentru ficat 

Semințele de armurariu nu sunt solubile în apă, de aceea ceaiul de armurariu nu este cel mai bun mod de a absorbi efectele terapeutice.

Unii medici naturiști sugerează consumul unei lingurițe de semințe de armurariu de pe zi, crude sau prăjite și măcinate, presărate pe preparatele alimentare.

Se păstrează în cantități mici într-un borcan de culoare închisă, la frigider.

Se pot lua și capsule de semințe de armurariu, câte 12-15 grame pe zi, echivalentul a 200-400 mg de silimarină.

Pastilele de silimarină se iau câte 3-6 capsule pe zi, înainte de masă. Sau se poate lua tinctură de armurariu, câte 20 de picături, de 4 ori pe zi, adăugate la o ceașcă de ceai sau apă fierbinte, înainte de masă.

Tratamentele pot dura săptămâni sau luni.

În a doua fază a detoxifierii ficatului, este important să consumăm alimente bogate în sulf: usturoi, ceapă, varză, muștar, conopidă sau broccoli.

Toate aceste legume ajută la spălarea ficatului și de asemenea la reducerea riscului de cancer de colon, de rect, de stomac, de prostată și de vezică urinară.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. imi plac tratamentele naturiste si sunt pentru

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.