Beți aghiasmă cât mai des, este cel mai bun medicament! – Sf. Luca al Crimeii

Suntem obișnuiți ca în vreme de boală și suferință să alergăm pe la medici și prin farmacii.

Uităm însă de un leac pe care îl avem majoritatea dintre noi în casă, pus la un loc de mare cinste. Este vorba despre Aghiasmă.

Sf Luca - Beti aghiasma cat mai des

Sf Luca – Beti aghiasma cat mai des: Ziarul Lumina

Aghiasma – cel mai bun medicament

Sfântul Luca al Crimeii, cunoscut și sub numele de „Sfântul Luca Doctorul”, îndemna la consumul acestei apei sfințite, considerând-o o adevărată doctorie.

Beți aghiasmă cât mai des posibil. Este cel mai bun și cel mai eficient medicament. Vspun asta nu în calitate de episcop, ci ca doctor, din experiența mea în medicină”.

Apa, prin invocarea asupra ei Duhului Sfânt, capătă un caracter curățitor spiritual, tămăduitor, iluminator.

Aghiasma mare vine la noi din izvoarele mântuirii”. Hristos a venit ca să caute oaia cea pierdută. A venit să tămăduiască pe cei bolnavi, care au trebuință de doctor. A venit să curățească pe cei leproși, să redea vedere celor orbi – atât trupește, cât și sufletește.

Caracterul sfințitor al Aghiasmei Mari

Rugăciunile care se citesc de către preoți asupra apei în ziua de Bobotează arată caracterul taumaturgic și duhovnicesc al aghiasmei. După sfințire, Aghiasma devine o băutură sfințitoare și mântuitoare.

„Pentru ca să fie această apă tămăduitoare sufletelor și trupurilor, izgonitoare a toată puterea cea potrivnică. Pentru ca acestei ape să i se dăruiască harul izbăvirii, binecuvântarea Iordanului, cu puterea, cu lucrarea și cu venirea din nou a Sfântului Duh.” (Molitfelnic, Slujba Aghiasmei celei Mari).

Preotul se roagă acum nu Maicii Domnului și sfinților tămăduitori (ca în cazul Aghiasmei mici), ci direct lui Dumnezeu, Preasfintei Treimi.

„Pentru ca să se pogoare peste apa aceasta lucrarea cea curățitoare a Treimii Celei mai presus de fire”.

Preotul se roagă ca apa sfințită să fie curățitoare spre viața cea veșnică, izgonitoare a toată bântuiala vrăjmașilor văzuți și nevăzuți.

Apa își schimbă firea de Bobotează – experimentul rușilor

Apele își schimbă realmente firea în ziua de Bobotează, atunci când se săvârșește slujba de sfințire. Proprietățile terapeutice ale aghiasmei mari au fost confirmate științific.

Cercetătorii ruși de la Institutul de Cercetare a Ecologiei Umane și a Igienei Mediului (Sysin) au făcut un studiu în urmă cu câțiva ani.

Toate apele pe care le-au analizat își schimaseră proprietățile fizice în ziua de Bobotează. Inclusiv apa din conducte avea alte calități, mai pure.

Măsurătorile privind cantitatea de radicali de ioni au arătat că încă din ziua de 4 ianuarie, nivelul acestora a început să se mărească. Apa a devenit mai limpede, căpătând un pH mai mare și o aciditate mai redusă.

În seara de 5 ianuarie apa era cu totul schimbată. Arăta ca o apă saturată cu electroni. Activitatea ei electromagnetică a început să se reducă treptat după 6 ianuarie, ajungând la normal în ziua de 7 ianuarie.

Când au înghețat apa din fântâni și de la robinet, cercetătorii au observat că aceasta avea o structură armonică neobișnuită.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Pentru ce bem Agjimasă Mare timp de 8 zile – pentru sfințire, sănătate, curățire și binecuvântare
Cum se folosește Aghiasma Mare? Cât și cum și pentru ce se bea?
Câte zile nu se spală după Bobotează? Este păcat dacă speli? Mit sau adevăr?

Surse articol:

1. Gabriel Silviu Aoșan, Despre agheasmă. Interviu cu un om de știință, Active News: https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Despre-agheasma.-Interviu-cu-un-om-de-stiinta-134328
2. Alecu Carmen, Chirurgul care a ajuns sfânt, Doctorul Zilei: https://www.doctorulzilei.ro/chirurgul-care-a-ajuns-sfant-beti-agheasma-cat-mai-des-posibil-este-cel-mai-bun-si-cel-mai-eficient-medicament
3. Doxologia, Proprietățile fizice ale apei se schimbă în ziua de Bobotează: https://doxologia.ro/proprietatile-fizice-ale-apei-se-schimba-ziua-de-boboteaza
4. Doxologia, Întreabă preotul – Aghiasma mare: curățitoare, tămăduitoare și luminătoare a minții: https://doxologia.ro/video-intreaba-preotul-live-aghiasma-mare-curatitoare-tamaduitoare-luminatoare-mintii-pr-ioan

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.