Ungeți-vă și stropiți locurile cu aghiasmă – alină durerile, asigură protecția spirituală a casei, mașinii, locului de muncă

Aghiasma este o apă sfințită și sfințitoare. Prin rugăciunile care se săvârșesc asupra ei și prin invocarea Duhului Sfânt, apa se sfințește și devine sfințitoare pentru cei care o folosesc cu credință.

Aghiasma

Aghiasma

Studiile au demonstrat că apa preia informațiile din mediu, dar și emoțiile, sentimentele – fie ele pozitive sau negative.

Este înzestrată și cu capacitatea de autopurificare prin rugăciune, gânduri bune, iubire și recunoștință”.

Profesorul inginger Ștefan Brăgărea confirmă experimentele rușilor, spunând că aceștia sunt primii care au constatat că apa înregistrează tot ce se petrece în proximitatea ei.

Apa are o memorie proprie, păstrând în structura sa până și emoțiile umane. Dacă apa a fost blestemată/înjurată/certată, cristalele se sparg, în timp ce la congelarea agheasmei se obțin frumoase forme cristaline, structurate în modele complexe”.

Numărul bacteriilor patogene din apă scade la rostirea rugăciunii Tatăl Nostru și la semnul Sfintei Cruci”. Această purificare are loc doar dacă rugăciunile sunt făcute cu credință, iar nu în mod superficial.

Acest lucru arată că apa reacționează la nivelul de credință al oamenilor, spune prof. Brăgărea.

Este demonstrat acum că Agheasma și Sfântul Mir – simboluri ale renașterii – au rol benefic în tratamentul stomatitelor, unor afecțiuni ale ochilor, hiperhidrozei, artritei și durerilor în gât”.

Aghiasma este folosită în vindecarea rănilor și durerilor, însă și în aceste cazuri contează credința medicilor și pacienților deopotrivă.

Prof. Brăgărea admite că efectele biologice ale agheasmei țin de domeniul medicinei energetice, care din păcate nu este suficient de mult studiată din punct de vedere clinic.

Aghiasma este un leac duhovnicesc puternic pentru cei care au credință. O putem întrebuința pentru a stropi sau unge pe oamenii sau animalele bolnave și locul în care acestea petrec.

Dr. Brăgarea ne sfătuiește să masăm pleoapele cu aghiasmă atunci când avem ochii obosiți, de 1-2 ori pe zi. Inclusiv zonele dureroase ale corpului pot fi unse cu aghiasmă.

Dacă aveți cefalee, resimțiți sever stări de stres, aveți afecțiuni ale sinusurilor – umeziți cu agheasmă tâmplele, fruntea și baza nasului”.

Agheasma poate fi luată și în caz de insomnie. În acest caz, domnul inginer recomandă ungerea frunții cu degetul înmuiat în agheasmă, în semnul Sfintei Cruci. Nu mai puțin folositoare este agheasma în cancer și durerile provocate de această boală.

Pe lângă toate acestea, bolnavii trebuie să folosească și celelalte leacuri duhovnicești, tămăduitoare și sfințitoare, care sunt spovedania, Împărtășania, participarea la Sfântul Maslu și Liturghie.

Omul de știință recomandă utilizarea aghiasmei atât personal, cât și în gospodărie.

Asigurați protecția spirituală a casei, a locului de muncă, a mașinii și a grădinii prin stropirea cu agheasmă. Asigurați protecția spirituală a întregii familii prin stropire cu agheasmă și semnul Crucii, ori de câte ori este nevoie”.

Putem folosi atât agheasmă mică, dar și aghiasmă mare. Pentru consum intern, în afara perioadei 6-11 ianuarie (Boboteaza), agheasma mare se ia doar cu binecuvântarea preotului. 

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Beți aghiasmă cât mai des, este cel mai bun medicament! – Sf. Luca al Crimeii
Spuneți Psalmul 1 ca să rodească pomii și stropiți-i cu agheasmă – Sfântul Paisie Aghioritul
Agheasma are puterea de a sfinți viața oamenilor și firea naturii

Sursă articol: Gabriel Silviu Aoșan, Despre agheasmă. Interviu cu un om de știință, Active News: https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Despre-agheasma.-Interviu-cu-un-om-de-stiinta-134328

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.