Cancerul nu este o boală genetică, ci metabolică și poate fi combătută prin alimentație

Cancerul a fost considerat timp de multe secole o boală genetică. Chiar și astăzi mulți cred în acestă teorie.

Cercetările recente sugerează că adevărata cauză a tumorilor este alterarea metabolică din celulele maligne.

Cancerul nu este o boală genetica, ci metabolica si poate fi combatuta prin alimentatie

Cancerul nu este o boală genetica, ci metabolica si poate fi combatuta prin alimentatie: Freepik.com / 8photo

Cancerul este vindecabil

Dr. Thomas Seyfried, profesor de genetică și biochimie din Boston spune despre cancere că acestea sunt tulburări metabolice și că ele pot fi soluționate.

Mai precis, celulele canceroase pot fi ucise prin înfometare, prin tăierea surselor de alimentare. Principala hrană a tumorilor este zahărul, dar și un aminoacid numit glutamină.

„Dacă este atât de simplu, de ce nimeni nu face asta? Pentru că toți cred despre cancer că este o boală genetică. Nu se gândesc la ce anume ține celulele canceroase în viață.”

Cancerul nu este o boală genetică, ci metabolică 

Dr. Otto Warburg este primul care, în anul 1927, a descoperit că celulele canceroase au un fenotip metabolic unic. Mai exact, acestea au un consum mărit de glucoză comprativ cu celulele normale.

Fenomenul a fost numit atunci „efectul Warburg”. Observațiile biochimistului au dus la teoria că boala canceroasă este una metabolică.

Acest concept a fost susținut până în anul 1970, când a apărut o nouă idee confiorm căreia cancerul este o tulburare genetică.

Celulele canceroase se hrănesc cu glucoză și glutamină

Astăzi, teoria lui Warburg este din nou în atenția oamenilor de știință. Descoperirea oncometaboliților constituie o dovadă în favoarea considerării cancerului o tulburare metabolică.

Celulele canceroase au un profil metabolic care include consumul de glucoză și glutamină. 

Dr. Seyfried este un susținător al acestei ipoteze. Acesta spune că un organism nu poate să facă mutații care duc la cancer decât dacă mitocondriile sunt defectate. Disfuncțiile mitocondriale au la bază un consum excesiv de zahăr și carbohidrați.

Organismul uman este foarte rezistent la cancer. Această boală se dezvoltă foarte greu, spune dr. Seyfried. Este nevoie de mulți ani de abuz de carbohidrați și produse procesate pentru a ajunge la cancer.

Dieta săracă în carbohidrați și cancerul la civilizațiile vechi

Dacă ne uităm în decursul istoriei, nu vom găsi multe cazuri de cancer sau chiar deloc. De ce această boală nu exista pe vremea aborigenilor? Deoarece dieta lor era foarte săracă în carbohidrați.

Aceștia mâncau puțin deoarece nu aveau multă hrană la dispoziție. Erau aproape permanent într-o stare de foame, iar nu de abundență.

Aveau zile în care nu mâncau nimic și făceau și multă mișcare fizică. Ei se aflau practic într-o stare de ketoză. În plus, nici nu consumau produse ultra-procesate.

Atunci când ai un nivel scăzut de zahăr în sânge și mitocondrii sănătoase, este foarte greu să faci cancer, spune dr. Seyfried.

Dietele civilizațiilor vechi nu aveau atât de multă glucoză pe cât avem noi astăzi. Glucoza este o sursă de energie foarte adictivă, spune dr. Thomas Seyfried. Efectul ei asupra creierului este foarte puternic și provoacă dependență la fel ca și nicotina, cocaina sau opiul.

Spre deosebire de modificările genetice, modificările metabolice se petrec în toate tipurile și subtipurile de cancer.

Dr. Seyfried susține că bolile canceroase pot fi tratate prin dieta ketogenică și medicamente care inhibă glutamina. Mai multe informații pe acest subiect găsiți în articolele menționate mai jos.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole pe această temă:

Dr. Thomas Seyfried – Cancerul poate fi înfometat prin dieta ketogenică
Top 5 alimente care te pot face să dezvolți cancer – sfatul expertului
Cel mai puternic ingredient cancerigen din produsele alimentare – românii trebuie să știe asta!

Surse articol:

1. Target Cancer, Can a keto diet eliminate cancer growth? Dr. Thomas Seyfried says yes: https://www.youtube.com/watch?v=qa3j40c8iAo&ab_channel=TargetCancer
2. Gyamfi J, Kim J, Choi J. Cancer as a Metabolic Disorder. Int J Mol Sci. 2022 Jan 21;23(3):1155. doi: 10.3390/ijms23031155. PMID: 35163079; PMCID: PMC8835572.
3. Hilary A. Coller, Is Cancer a Metabolic Disease?, The American Journal of Pathology, Volume 184, Issue 1, 2014, Pages 4-17, ISSN 0002-9440, https://doi.org/10.1016/j.ajpath.2013.07.035 (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002944013006536)

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.