Dr. Thomas Seyfried – Cancerul poate fi înfometat prin dieta ketogenică

Poți înfometa celulele tumorale și să le ucizi? Răspunsul este da, spune dr. Thomas Seyfried, profesor de biologie, genetică și biochimie de la Colegiul Boston.

Din păcate, nimeni nu face asta, pentru că nu știe care este cauza reală a cancerului.

Cancerul poate fi infometat prin dieta ketogenica

Cancerul poate fi infometat prin dieta ketogenica: Biznews

Sursele de energie a celulelor canceroase sunt zahărul și glutamina

Cauza cancerului poate fi ușor depistată dacă ne uităm la sursa de energie a celulelor maligne. Cum cresc, cum se înmulțesc, ce anume le alimentează?

Ei bine, oamenii de știință au descoperit că tumorile nu folosesc oxigenul pentru energie, ci fermentația. Iar combustibilii care declanșează metabolismul de fermentație sunt glucoza și glutamina.

Prof. Seyfried spune că acești combustibili fermentabili sunt cei care permit celulelor canceroase să crească.

Dacă știm că doar acești doi combustibili fermentabili țin celulele canceroase în viață, îndepărtarea lor din alimentație va duce la anihilarea cancerului.

Tranziția corpului spre starea de ketoză 

Obiectivul principal în tratarea cancerului este refacerea mitocondriilor, care au fost vătămate de excesul de glucoză.

Bolnavii de cancer nu trebuie să oprească aportul de glucoză fără să facă tranziția spre o altă sursă de energie.

Dacă vor fi private de sursa lor principală de energie (glucoza), creierul și celelalte celule ale corpului vor avea de suferit. Soluția este să aduci corpul într-o stare de ketoză.

Ketoza este o stare metabolică în care corpul utilizează grăsimea ca sursă de energie în locul glucozei.

Atunci când bolnavul de cancer este adus într-o stare de ketoză terapeutică, poți să reduci zahărul din sânge la un nivel foarte mic, fără să vatămi celulele sănătoase, spune prof. Seyfried.

Celulele vor fi comutate pe o nouă sursă de energie, anume pe acizi grași sau pe corpi cetonici. Aceștia nu sunt fermentabili și nu pot hrăni celulele canceroase. În starea de ketoză, corpul este protejat, iar celulele canceroase sunt înfometate.

Dieta ketogenică – cel mai bun regim alimentar pentru anihilarea cancerului 

Cea mai bună dietă în acest sens este dieta ketogenică sau un plan alimentar sărac în zahăr și carbohidrați, care poate aduce corpul în stare de ketoză.

Dieta keto presupune reducerea drastică a consumului de carbohidrați și înlocuirea lor cu grăsimi, pe care corpul le va arde pentru energie. Dieta keto standard este bazată pe 10% carbohidrați, 20% proteine și 70% grăsimi. Aportul de carbohidrați trebuie să fie în jur de 30-50 g pe zi.

Corpul poate fi adus în stare de ketoză și prin urmarea unei diete cu indice glicemic scăzut.

Renunțarea la produsele procesate combate nu doar cancerul, ci și diabetul, obezitatea, demența

Renunțarea la produsele procesate este de asemenea esențială în combaterea cancerului și inflamației care se află la baza celor mai multe boli.

Produsele procesate sunt foarte bogate în zahăr și glucoză. Nu au valoare nutrițională. Acestea duc corpul într-o stare de inflamație cronică, iar inflamația afectează respirația și mitocondriile. 

De ce credeți că populațiile care urmează dieta mediteraneană au o rată scăzută de boli cardiovasculare, obezitate și cancere? Nu din cauza uleiului de măsline sau a altor „alimente-minune”, ci pur și simplu datorită faptului că această dietă nu conține deloc produse procesate. Este foarte simplu.

Nu doar cancerul este o consecință a dietei ultra-procesate și bogate în zahăr, ci și bolile cardio-metabolice, neurologice și degenerative, precum diabet, obezitate, hipertensiune arterială, demență. Toate aceste boli dispar atunci când urmezi dieta keto.

Inhibarea glutaminei

Dr. Seyfried spune că glucoza poate fi redusă prin dieta ketogenică, însă glutamina nu poate fi eliminată definitiv, deoarece este un aminoacid esențial nu doar pentru tumori, ci și pentru celulele sănătoase ale corpului.

Odată ce corpul este adus în stare de ketoză, se pot utiliza medicamente inhibitoare ale glutaminei (6-diazo-5-oxo-l-norleucine), în doze mici și pe perioade scurte de timp. 

Dr. Seyfried spune că niciuna din aceste terapii nu trebuie folosite individual, nici inhibitorii de glucoză, nici inhibitorii de glutamină. Aceștia din urmă se vor aplica doar după ce organismul a atins starea de ketoză.

Profesorul Seyfried nu este împotriva chimioterapiei. Medicul spune că în stare de ketoză se pot folosi și doze minime de chimioterapice, care ajută la distrugerea celulelor canceroase. Însă acest tratament aduce o toxicitate nedorită în corp. 

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole pe această temă:

Laptele de vacă crește riscul de cancer de sân, de ovare, col uterin, endometru, prostată, ficat
Top 5 alimente care te pot face să dezvolți cancer – sfatul expertului
Cel mai puternic ingredient cancerigen din produsele alimentare – românii trebuie să știe asta!

Surse articol:

1. Target Cancer, Can a keto diet eliminate cancer growth? Dr. Thomas Seyfried says yes: https://www.youtube.com/watch?v=qa3j40c8iAo&ab_channel=TargetCancer
2. Rudy Mawer, Amy Ritcher, The ketogenic diet: a detailed beginner’s guide to keto, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/ketogenic-diet-101#what-it-is

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.