Tratament cu brusture pentru discopatia cervicală și discopatia lombară

Brusturele (Arctium lappa) este una din primele plante recomandate în afecțiunile reumatice și articulare de natură inflamatoare.

Diverse persoane au testat celebrele aplicații cu frunze de brusture pentru dureri de genunchi și alte tipuri de dureri. Planta dă rezultate bune în multe cazuri, deoarece atenuează răspunsul inflamator din țesuturi.

Tratament cu brusture pentru discopatia cervicala si discopatia lombara

Tratamente cu brusture pentru discopatia cervicala si discopatia lombara: Forest and Kim Starr

Brusturele – un antioxidant puternic 

Brusturele este antiinflamator, antioxidant, anticancerigen și antimicrobian. Rădăcina este comestibilă și poate fi consumată ca o legumă, dar poate fi aplicată și pe piele. Frunzele se folosesc doar extern.

Planta are mulți antioxidanți puternici (quercetină, luteolină, acizi fenolici). Acești compuși protejează corpul de daunele radicalilor liberi. Contribuie de asemenea la scăderea inflamației.

Brusturele reduce inflamația articulară

Potrivit studiilor recente, rădăcina de brusture poate reduce markerii inflamatori din sânge la pacienții cu osteroartrită.

Un studiu publicat în 2016 în „International Journal of Rheumatic Diseases” a arătat că ceaiul de brusture diminuează semnificativ enzimele pro-inflamatoare (IL-6, CRP) și optimizează activitatea antioxidanților (glutation, SOD) din corp.

Cercetarea a fost realizată pe persoane cu osteoartrită la genunchi. Aceștia au primit 3 căni de ceai din rădăcină de brusture pe zi, la 30 de minute după masă. Ceaiul a fost preparat din 2 g de plantă la 150 ml de apă clocotită.

Tratamente cu brusture pentru durerile articulare

Planta poate fi folosită intern și extern, sub formă de ceai, comprese și masaj cu tinctură.

Pentru a vedea rezultate, ceaiul trebuie consumat de 2 ori pe zi, în cure de minim 40 de zile.

Discopatia cervicală

Se culege o frunză mare de brusture. Se toarnă puțin spirt medicinal într-o farfurie adâncă și se înmoaie frunza.

Se lasă să stea în spirt un sfert de oră la macerat. Frunza trebuie să se îmbibe bine cu spirt. Se stoarce de excesul de lichid și se pune între două bucăți de pânză. Se aplică pe zona dureroasă și se fixează.

Frunza de brusture se lasă să acționeze câteva ore, sau peste noapte.

Discopatia lombară

Pentru discopatia lombară se poate utiliza rădăcina de brusture, sub formă de tinctură. Acest produs se găsește la magazinele naturiste, dar poate fi preparată și acasă.

Rădăcina trebuie recoltată în luna mai. Se spală, se curăță, se usucă bine și se toacă mărunt. Se pune într-un borcan mare de sticlă (3 litri). Se toarnă alcool, cât să acopere bine planta.

Se închide borcanul ermetic și se pune într-un loc călduros. Rădăcina de brusture trebuie să stea la macerat 3 săptămâni. Conținutul trebuie agitat de câteva ori pe zi. După acest interval, tinctura se strecoară și se păstrează în recipiente din sticlă de culoare închisă.

Tinctura de brusture se folosește extern. Se aplică pe regiunea lombară și se fac frecții.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre brusture:

Brusturele – curățitorul sângelui și pielii, calmantul durerilor articulare
Cum să faci unguent din frunze de brusture pentru durerile de oase și articulații
Brusturele cu scaieți vindecă alergii, cancere, diabet, infecții, colesterol crescut
Brusturele combate diabetul, protejează ficatul și scade grăsimile din sânge

Surse articol:

1. Speranța Anton, Reumatism inflamator, Incursiune în Medicina Naturistă, Ediția a VIII-a, Vol. II, Editura Polirom, 2003, p. 134
2. Zenonco.io, Can burdock root effectively treat ailments, including cancer? https://zenonco.io/cancer/burdock/
3. Maghsoumi-Norouzabad L, Alipoor B, Abed R, Eftekhar Sadat B, Mesgari-Abbasi M, Asghari Jafarabadi M. Effects of Arctium lappa L. (Burdock) root tea on inflammatory status and oxidative stress in patients with knee osteoarthritis. Int J Rheum Dis. 2016 Mar;19(3):255-61. doi: 10.1111/1756-185X.12477. Epub 2014 Oct 28. PMID: 25350500.
3. Jodi Avery, How to use burdock to help reduce pain from arthritis, Farm Homestead: https://farmhomestead.com/how-to-use-burdock-reduce-pain-from-arthritis/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.