Bea o cană de 3 ori pe zi ca să scapi de mucusul blocat în plămâni

Medicamentele pentru oprirea tusei și a rinoreii nu sunt cele mai bune mijloace de abordare a unei răceli.

Este adevărat că avem nevoie de ceva care să atenueze simptomele neplăcute pentru a ne continua activitatea zilnică nestingheriți.

Bea o cana de 3 ori pe zi ca sa scapi de mucusul blocat in plamani

Bea o cana de 3 ori pe zi ca sa scapi de mucusul blocat in plamani

Cu toate acestea, este o greșeală să suprimi aceste gesturi reflexe ale corpului. Tusea, strănutul și secrețiile nazale sunt mijloace prin care organismul încearcă să scape de patogeni.

Același lucru îl face și febra. Prin creșterea temperaturii, corpul vrea să elimine mai repede toxinele și să se curețe.

De ce nu este bine să suprimi simptomele de răceală

Mulți medici spun că nu este bine să luăm supresoare ale tusei și febrei. Aceste medicamente nu fac decât să prelungească infecția.

Ele maschează simptomele, dar boala persistă în fundal. În plus, afectează capacitatea de funcționare a sistemului imunitar.

Antiinflamatoarele nu sunt lipsite de efecte secundare, precum amețeală, greață, vărsături, constipație sau diaree.

Data viitoare când sunteți răcit, încercați să rezistați fără pastile sau spray-uri care suprimă mucusul. Optați pentru un remediu natural, care favorizează expulzarea excesului de mucus.

Băutură naturală pentru eliminarea mucusului

Chiropracticianul Eric Berg recomandă o rețetă din ingrediente naturale, pe care probabil le avem deja în casă. Preparatul conține ceapă, miere și lămâie.

Ceapa acționează pe două planuri împotriva excesului de mucus: ajută la subțierea și la eliminarea acestuia. Este un expectorant natural binecunoscut.

Ceapa suprimă în mod special tusea virală deoarece este bogată în sulf. Acesta descompune mucusul.

Un alt compus valoros din ceapă este quercetina. Acest compus acționează ca un antioxidant și antihistaminic. De aceea ceapa ajută în alergii, inflamații și producție excesivă de mucus.

Mierea este expectorantă, antimicrobiană și antiinflamatoare. Susține funcția sistemului imunitar. Conține peroxid de hidrogen, care luptă împotriva microorganismelor patogene.

Lămâia conține acid citric, care ajută la descompunerea și subțierea mucusului. Un efect similar îl are acidul acetic din oțet.

Lămâia este de asemenea o sursă naturală de vitamina C, care sprijină imunitatea.

Rețetă pentru eliminarea mucusului 

Ingrediente

  • 1 lingură de suc de ceapă
  • 1 lingură de miere naturală
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 pahar cu apă caldă

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele într-un pahar și turnați apă caldă. Amestecați bine și beți licoarea. Autorul rețetei recomandă consumul unui astfel de preparat de 3 ori pe zi. Alte ingrediente care pot fi adăugate în această rețetă este ghimbirul și oțetul de mere.

Un aliment care „trage” practic mucusul din țesuturile profunde ale corpului este ridichea. Consumați cât mai multe pe zi.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii pentru mucus excesiv:

Uleiul „magic” pentru răceală și mucus în plămâni – rețetă indiană
Cel mai bun tratament pentru mucus, aparatul respirator și plămâni – dr. Eric Beg
Sarea – cel mai bun remediu pentru excesul de mucus respirator
Sirop pentru tuse și curățarea plămânilor de mucus

Alternați respirația din piept cu respirația din diafragmă pentru a mobiliza mucusul blocat în plămâni și a ajuta la eliminarea acestuia.

Dacă tusea este uscată, fără mucus, încercați să luați calciu. Acest supliment ajută la oprirea tusei.

Sursă articol: Dr. Eric Berg, 1 Cup to clear phlegm and mucus from lungs: https://www.youtube.com/watch?v=4-HmU8O5_EQ&ab_channel=Dr.EricBergDC

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.