Trucul unui biochimist francez – Cum să mănânci dulciuri fără să îți crească zahărul din sânge

Ori de câte ori mâncăm ceva dulce ne crește zahărul din sânge. Deși este ceva normal, nu este sănătos.

Glicemiile mari nu sunt periculoase doar pentru diabetici. Atunci când se ridică glucoza din sânge, corpul eliberează insulina. Acest hormon stochează grăsimea în corp.

Cum sa reduci impactul zaharului asupra corpului dupa desert

Cum sa reduci impactul zaharului asupra corpului dupa desert: Glucosegoddess

Creșterea glicemiei nu afectează doar silueta. Este asociată cu probleme mult mai grave, precum inflamații și îmbătrânire prematură.

Soluția nu este să nu mai mâncăm desert niciodată. Din fericire, există și alte mijloace prin care putem diminua vârfurile glicemice nedorite.

Biochimistul francez Jessie Inchauspé ne spune ce să facem ca să reducem impactul zahărului din sânge asupra corpului. 

Ce trebuie să faci după ce mănânci ceva dulce

După ce ai mâncat înghețata, ciocolata sau dulcele care îți place, pune mușchii corpului la treabă.

Când facem mișcare după masă, mușchii vor folosi o parte din glucoza pe care tocmai am ingerat-o, pentru a se alimenta. Mușchii au nevoie de combustibil pentru a susține mișcările pe care corpul le face.

În loc să lași glucoza să intre cu totul în fluxul sangvin, mișcă-te cât mai mult după ce ai mâncat desertul.

Iată câteva recomandări concrete:

  • dansează pe 3 melodii preferate;
  • scoate cățelul la plimbare afară;
  • fă curat în casă;
  • fă jogging sau alergări pe loc;
  • mergi pe bicicletă;
  • fă 5 minute de exerciții fizice intense HIIT 

Orice tip de mișcare fizică ajută. Ideea este să nu te relaxezi după ce ai savurat dulcele mult râvnit. Orice plăcere vine cu un cost. Pentru a ne bucura de ceva dulce, trebuie să depunem un mic efort după.

Încearcă acest mic truc și vei vedea că te simți mai bine, atât fizic, cât și psihic. La nivel mental, ideea că ai „ars” glucoza din dulciuri prin mișcare este foarte satisfăcătoare.

Așteaptă 15 minute, apoi pune mușchii la treabă

Într-un articol precedent scris pe această temă, am arătat care este cel mai bun moment pentru a scoate la plimbare zahărul din sânge.

Dr. Lara Hyde a făcut câteva experimente pe propria persoană. A descoperit ceva foarte important, anume că glicemia nu mai crește atât de mult dacă mișcarea fizică începe la un sfert de oră după masă. Acesta este momentul când corpul absoarbe cel mai mult glucoza din alimentele consumate.

Dacă facem mișcare fizică fix atunci când are loc absorbția glucozei în sânge, acest proces poate fi diminuat considerabil.

„Mușchii mei au asimilat glucoza imediat, încât nivelul zahărului din sânge a fost redus”.

Așadar, pentru efecte mai bune, așteptați 15 minute după ce ați savurat prăjitura și apoi puneți mușchii la treabă!

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre scăderea zahărului din sânge:

Alimente care scad imediat zahărul din sânge după o creștere glicemică bruscă
Oțetul scade zahărul din sânge și reglează menstruația la femeile cu ovare polichistice
Pătrunjelul scade zahărul din sânge (50 g pe zi!)
3 alimente care reduc glucoza din sânge și stocarea grăsimii în corp

Sursă articol: Jessie Inchauspé, How to reduce the impact of sugar on the body: https://www.instagram.com/p/CqbE3ycoG_g/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.