Excesul de mucus în gât – 3 cauze principale și remedii

Senzația de mucus în gât este extrem de supărătoare, mai ales dacă problema este persistentă. Trebuie să îți dregi permanent vocea pentru a putea vorbi normal.

Acest lucru afectează semnificativ calitatea vieții și interacțiunile cu cei din jur. 

 Mucus constant in gat - cauze si remedii

Mucus constant in gat – cauze si remedii: Benzoix

Mucus în gât – 3 cauze principale și remedii

Prezența mucusului în spatele gâtului poate avea mai multe cauze. Identificarea lor este esențială pentru rezolvarea problemei.

De multe ori, agentul cauzator este un virus. Iar tratamentele cu antibiotice nu fac decât să slăbească și mai mult sistemul imunitar.

Reflux gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian ar putea fi unul din motivele pentru acumularea de mucus în gât

Acidul care urcă înapoi pe esofag duce la iritarea gâtului și apariția unei inflamații. Iar acolo unde este inflamație este și o secreție excesivă de mucus.

Chiropracticianul Eric Berg spune că refluxul gastroesofagian nu trebuie tratat cu antiacide. Adevărata cauză a acestei boli este de fapt deficitul de acid.

Medicamentele antiacide au efect alcalinizant și nu fac decât să înrăutățească refluxul și implicit producția de mucus la nivelul gâtului.

Dr. Berg recomandă oțetul de mere, câte 2 linguri cu un pahar de apă pe zi, în timpul mesei.

Un alt remediu recomandat este clorhidratul de betaină, câte 5 capsule pe zi, înainte de masă. Acesta ajută la creșterea acidității gastrice.

Secreții post-nazale

Secrețiile post-nazale se referă la mucusul care se scurge din sinusuri în gât. Excesul de mucus acumulat provoacă tuse.

Secrețiile post-nazale pot fi cauzate de o infecție bacteriană, virală sau fungică (Candidă).

Infecțiile fungice pot provoca exces de mucus în gât luni de zile. Acestea apar de multe orin din cauza antibioticelor.

Dacă problema este ușoară, puteți face spălături nazale cu o soluție din apă și sare de mare  ½ linguriță de sare de mare la 250 ml de apă).

Acestea ajută la eliminarea mucusului. Sarea are proprietăți antimicrobiene.

Citește și – Sarea – cel mai bun remediu pentru excesul de mucus respirator

Dacă secrețiile post-nazale sunt mai severe, faceți spălături cu apă și șampon de bebeluși blând și cât mai natural posibil. Dizolvați 2 lingurițe de șampon în 4 căni de apă și faceți spălături nazale cu această soluție, de 4 ori pe zi. Acționează ca un detergent care dizolvă mucusul.

Dacă mucusul este produs în gât și nu în sinusuri, dr. Berg recomandă betadină de 10% (iod povidonă), care este un puternic agent antimicrobian.

Citește și – Cel mai bun tratament pentru mucus, aparatul respirator și plămâni – dr. Eric Beg

Diluați 15 ml de betaină cu 120 ml de apă. Înmuiați un bețișor de urechi în soluție și masați interiorul nărilor. Cu restul soluției faceți gargară timp de 30 de secunde și scuipați. Procedura se face odată la 12 ore.

Alergii

Mucusul din gât poate fi cauzat și de alergii. În acest caz, cel mai important lucru este să evitați expunerea la agentul alergen din mediu.

Postul intermitent este de asemenea util. Evitați produsele lactate și zahărul.

Încercați să vă întăriți imunitatea. Puteți consuma în acest scop mai mult usturoi. Luați suplimente cu vitamina C, vitamina D și zinc.

Citește și – Sirop pentru tuse productivă, cu mucus în plămâni

Contra tusei puteți lua lactat de calciu.

Sursă articol: Dr. Eric Berg, The 3 causes of constant mucus (phlegm) in your throat: https://www.youtube.com/watch?v=RslGnogsyCA&ab_channel=Dr.EricBergDC

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.