Remedii pentru tuse, sigure și pentru copii – dr. Andrew Weil

Cauți remedii naturiste pentru tuse? Dr. Andrew Weil propune 4 moduri naturale de tratare a tusei și congestiei la domiciliu.

Dr. Andrew Weil este unul din cei mai cunoscuți lideri și inițiatori ai medicinei integrative. Momentan este fondatorului Centrului de Medicină Integrativă la Universitatea din Arizona, unde este totodată profesor clinic de medicină și profesor de medicină publică.

Remedii pentru tuse sigure si pentru copii – dr. Andrew Weil

Remedii pentru tuse sigure si pentru copii – dr. Andrew Weil

Tusea este un reflex de apărare a organismului împotriva unui agent iritant sau dăunător. Apare de cele mai multe ori în contextul unei răceli sau afecțiuni respiratorii.

Cei mai mulți încearcă să calmeze disconfortul provocat de tuse cu anumite medicamente, pastile sau siropuri din farmacii.

Citește și – Tratarea tusei la copii, ce este indicat și ce nu – dr. Igor Pletosu

Dr. Weil propune 4 remedii pentru tuse pe bază de plante, care pot fi preparate sau administrate acasă.

Remedii naturiste pentru tuse

Aceste plante și alimente au un profil ridicat de siguranță. Medicul spune că pot fi folosite inclusiv ca remedii pentru tusea la copii.

Echinaceea pentru răceli, infecții, imunitate scăzută

Cu toții cunoaștem această plantă. Este utilă în tot ce înseamnă gripă, răceli, dureri în gât și rezistență scăzută la infecții în general.

Dr. Weil recomandă tinctura sau capsulele cu echinaceea. Adulții pot lua câte 1 linguriță de tinctură de echinacea, de 4 ori pe zi, sau câte 2 capsule cu echinacea, de 4 ori pe zi.

La copii, doza trebuie înjumătățită.

Citește și – Tuse puternică la copii sau adulți – 5 leacuri mănăstirești

Un aspect important de reținut: echinaceea își pierde eficiența dacă este administrată continuu. Sfatul medicului este ca tratamentul să dureze 10 zile consecutiv, după care să se facă o pauză de 2 săptămâni.

Usturoi pentru răceli

Dr. Andrew Weil este de părere că usturoiul are cea mai mare eficiență în răceli. Cel mai bun remediu pentru răceli, spune doctorul, este să mănânci 1-2 căței de usturoi crud de la primele simptome de răceală.

Usturoiul poate fi tocat mărunt și amestecat în salate sau alte preparate reci. Sau se poate tăia bucăți și înghiți ca pastilele.

La copiii răciți dau rezultate bune și compresele cu usturoi pe tălpi. Îți recomandăm să vezi metoda recomandată de Barbara O’Neill pentru tusea la copii în acest articol.

Soc pentru gripă

Atât florile, cât mai ales fructele de soc dau rezultate bune în infecțiile respiratorii. Ajută la întărirea imunității și la reducerea severității simptomelor.

În farmacii sau la magazinele naturiste se găsesc diverse siropuri sau extracte pe bază de soc (ex. Sambucol). Acestea au efecte bune în gripă, nu în răceli.

Cimbru pentru tuse

Cimbrul este o plantă excelentă de ceai pentru tuse sau sirop pentru tuse. Dr. Low Dog are o rețetă de sirop de cimbru pe care o recomandă în caz de tuse și congestii.

Se pun 2 linguri de cimbru uscat sau 4 linguri de cimbru proaspăt într-o cană cu apă clocotită. Se acoperă și se lasă la infuzat un sfert de oră. Se strecoară și se lasă puțin la răcorit. Se adaugă 1 linguriță de suc de lămâie și ¼ cană de miere.

Citește și – Sirop tuse copii și adulți, bogat în vitamina C – rețetă la domiciliu

Amestecați bine și luați câte 1 lingură din acest sirop de cimbru la 2-3 ore, sau ori de câte ori este nevoie pentru calmarea acceselor de tuse.

Păstrați-l într-un borcănel bine închis, la frigider. Are o durată de valabilitate de 3-4 zile.

Sursă articol: Dr. Andrew Weill, Is Coltsfoot too toxic for tea? https://www.drweil.com/vitamins-supplements-herbs/herbs/is-coltsfoot-too-toxic-for-tea/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.