Cea mai importantă vitamină pentru inimă

Bazat pe studii științifice

V-ați gândit vreodată că din toate vitaminele, una este în mod special benefică pentru sănătatea cardiacă?

Dr. Eric Berg consideră vitamina E a fi cea mai importantă pentru inimă. Acesta recomandă suplimentele care conțin tocotrienoli.

Cea mai importanta vitamina pentru inima

Cea mai importanta vitamina pentru inima: Zinkevych – www.freepik.com

Vitamina E naturală conține 8 molecule diferite din punct de vedere chimic:

  • alfa-, beta-, gamma- și delta-tocoferol;
  • alfa-, beta-, gamma- și delta-tocotrienol.

Tocotrienolii sunt cea mai valoroasă parte a complexului de vitamina E naturală.

Aceștia au nu doar rol structural, ci și funcțional.

Acest lucru se vede din faptul că simptomele provocate de deficitul de alfa-tocoferol pot fi ameliorate cu ajutorul tocotrienolilor.

Cea mai valoroasă formă a vitaminei E

Majoritatea studiilor sunt realizate pe tocoferoli. Din păcate, doar 1% din lucrările de literatură științifică sunt centrate pe tocotrienoli.

Tocotrienolii au demonstrat proprietăți hipocolesterolemiante, neuroprotectoare și anticancerigene.

Acestea nu se găsesc și la tocoferoli.

Toate organele vitale beneficiază de pe urma administrării tocotrienolilor orali. Dar mai ales inima.

Studiile au arătat că tocotrienolii protejează creierul de leziunile provocate de un accident vascular cerebral.

Citește și – Vitamina E – elixirul tinereții

De ce este vitamina E importantă pentru inimă?

Deficitul de vitamina E crește riscul multor probleme cardiace:

  • angină pectorală, dureri pectorale (vitamina E ajută la buna oxigenare a inimii)
  • hipertensiune arterială
  • fibrilație artrială
  • stres oxidativ
  • inflamația arterei coronariene
  • plăci de colesterol și calciu
  • întărirea arterelor
  • fibroză
  • cheaguri de sânge

Vitamina E reduce durerile în piept și crește capacitatea de transportare a oxigenului în plămâni.

Ajută la reglarea presiunii arteriale.

Subțiază sângele și împiedică formarea cheagurilor de sânge.

Prin acest efect, reduce riscul de accidente vasculare cerebrale.

Contribuie la reglarea ritmului cardiac.

Fiind o vitamină cu rol antioxidant, ea reduce daunele provocate de stresul oxidativ (datorat stresului, zahărului sau dietei nesănătoase).

Dieta și vitamina E

Cea mai bună sursă de vitamina E sunt germenii de grâu.

Să nu ne păcălim că dacă mâncăm multe produse de panificație vom avea un aport substanțial de vitamina E.

Trebuie să știm că vitamina E este sensibilă la aer și la căldură.

Mijloacele de rafinare a grâului și prepararea termică a produselor din făină practic distrug vitamina E din acestea.

Când consumăm pâine, paste, clătite, biscuiți și altele asemenea, reducem aportul de vitamina E.

Iar deficitul de această vitamină poate duce la probleme cardiace. După cum am văzut mai sus.

Citește și – Cele mai bune surse alimentare de vitamina E – un antioxidant care previne numeroase boli cronice

Dr. Berg ne sfătuiește să minimizăm consumul de carbohidrați, zahăr și produse din făină.

La fel de important este menținerea stresului la un nivel scăzut. Stresul afectează semnificativ sănătatea inimii.

Dacă aveți nevoie de vitamina E, luați suplimente care au forma de tocotrienoli și nu tocoferoli.

Surse articol:

1. Sen CK, Khanna S, Roy S. Tocotrienols in health and disease: the other half of the natural vitamin E family. Mol Aspects Med. 2007 Oct-Dec;28(5-6):692-728. doi: 10.1016/j.mam.2007.03.001. Epub 2007 Mar 27. PMID: 17507086; PMCID: PMC2435257: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17507086/
2. Dr. Eric Berg, The best vitamin for your heart: https://www.youtube.com/watch?v=izmVIOp6cCE&ab_channel=Dr.EricBergDC

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.