Broccoli luptă împotriva cancerului gurii, capului, sânului și prostatei

Articol documentat

Pe măsură ce știința continuă să descopere calitățile vindecătoare ale alimentelor de rând, ajungem să credem în spusele lui Hipocrate.

„Alimentele să vă fi medicament, iar medicamentele să vă fie hrană”.

Broccoli combate cancerul gurii, capului, sanului si prostatei

Broccoli combate cancerul gurii, capului, sanului si prostatei: cyclonebill

Părintele medicinei antice avea dreptate, iar cercetătorii de azi nu fac decât să confirme acest lucru.

Unele alimente sunt atât de înzestrate de Dumnezeu încât au puterea de a combate inclusiv bolile grave, precum cancerul.

Un astfel de aliment este broccoli.

Studiile științifice recente ne dau motive să îl includem în categoria plantelor medicinale.

Broccoli combate cu putere cancerul

Cu siguranță ați citit despre faptul că usturoiul și ceapa sunt anticancerigene. Dar și legumele crucifere – din care fac parte broccoli, varza și conopida – au aceste virtuți.

Tot mai multe studii aduc dovezi că broccoli are un potențial uriaș de a preveni sau chiar ajuta la tratarea bolilor maligne.

Cancerul la gât și la cap

Oamenii de știință de la „University of Pittsburg Cancer Institute” au descoperit că germenii de broccoli activează o genă de detoxifiere care poate împiedica recidivarea cancerului.

Acest efect a fost constatat la supraviețuitorii cancerului la gât și la cap.

Acest tip de cancer are tendința de a reveni după vindecarea bolnavilor, devenind extrem de agresiv sau chiar fatal în câțiva ani.

Legumele crucifiere – inclusiv broccoli – conțin sulforafan, un compus care protejează împotriva agenților canceroși din mediu.

Compusul respectiv ajută la eliminarea carcinogenilor produși de țigări și protejează celulele de cancer.

La animale, sulforafanul reduce numărul de tumori dezvoltate.

Citește și – Broccoli curăță rapid corpul de poluanții inhalați din aer

Cancerul bucal

Broccoli nu comnate doar cancerul gâtului și capului, ci și cancerul bucal.

Un studiu realizat de Universitatea din Pittsburgh și Universitatea John Hopkins au descoperit că germenii de broccoli au potențialul de a preveni cancerul gurii.

Broccoli poate fi util și în cancerul de colon. Celulele acestui tip de cancer mor când sunt pretratate cu sulforafan și apoi tratate cu un medicament aflat momentan în dezvoltare.

Concentrația de sulforafan folosită echivalează cu o porție obișnuită de broccoli.

Cancerul mamar

Broccoli conține diverși antioxidanți, inclusiv luteolină. Acesta s-a dovedit eficient în reducerea riscului de cancer mamar la femeile care au făcut terapie de substituție hormonală.

Citește și – Sulforafanul – un compus din broccoli care combate inflamațiile, ulcerul și cancerul

Cancerul de prostată

Veste bună și pentru bărbați. Același sulforafan menționat mai sus ar putea trata cancerul de prostată.

Sunt concluziile unui studiu efectuat de „Texas A&M Health Cancer Institute of Biosciences and Technology”.

Un alt nutrient din broccoli care luptă împotriva bolilor canceroase este seleniul. Acesta încetinește răspândirea mai multor cancere, precum leucemie, melanom și cancer de prostată.

Usturoiul conține de asemenea cantități bune de seleniu.

Broccoli – detoxifiant, antiinflamator, cardioprotector

Broccoli este antioxidant, detoxifiant, antiinflamator, imunomodulator și cardioprotector.

Compușii săi mediază diverse funcții, precum apărarea antioxidantă, reglarea enzimatică, controlul apoptozei și ciclul celular.

Substanțele organosulfurice (glucozinolații), polifenolii (kaempferol, quercetină, izoramnetină), vitaminele C, E, K, seleniul, fierul, zincul sunt răspunzători pentru beneficiile acestui aliment.

Citește și – Broccoli ajută la repararea ADN-ului și reducerea inflamațiilor

Traducere din:

1. Medicinal Herb Info, Broccoli’s Cancer-Fighting Potential Revealed: http://medicinalherbinfo.org/000Herbs2016/2020/04/08/broccolis-cancer-fighting-potential-revealed/
2. Hannah R Vasanthi, Subhendu Mukherjee, Dipak K DasPotential health benefits of broccoli- a chemico-biological overview, Mini Rev Med Chem. 2009 Jun;9(6):749-59: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19519500/

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.