Cura cu chefir și semințe de in pentru curățarea colonului

Articol documentat

Cu siguranță ați auzit despre beneficiile consumului de iaurt și in! Foarte multe persoane au început să folosească acest remediu dimineața, pentru îmbunătățirea digestiei.

La fel de populară este cura cu chefir și semințe de in. Asocierea acestor două alimente stimulează tranzitul intestinal. Totodată, poate preveni problemele care apar din cauza acumulării toxinelor în colon.

Kefir cu seminte de in reteta

Kefir cu seminte de in reteta: Luis molinero – www.freepik.com

Cum se face cura cu chefir și semințe de in pentru digestie și colon

Este indicat să folosiți semințe de in măcinate, întrucât cele întregi nu pot fi digerate bine și nici asimilate de corp. Făina de in va avea însă un grad mai mare de absorbție.

Pentru a obține o pulbere fină de in, dați semințele prin râșnița electrică de cafea.

Cura cu chefir și in durează 3 săptămâni și se face după următoarea schemă:

Săptămâna I

Se amestecă 1 linguriță de semințe de in măcinate cu ½ cană de chefir. Preparatul se administrează la masa de dimineață, care poate fi oricât de devreme.

Aceste cantități se vor folosi zilnic, timp de 1 săptămână.

Săptămâna II

Începând cu săptămâna a doua, doza de făină de in se va dubla. Astfel, veți folosi 2 lingurițe de semințe de in măcinate la ½ cană de chefir.

Consumați acest preparat în fiecare dimineață, timp de 7 zile.

Săptămâna III

În ultima săptămână, triplați cantitatea de făină de in. Consumați câte ½ cană de chefir în fiecare dimineață, în care ați adăugat câte 3 lingurițe de semințe de in.

Dacă veți simți o îmbunătățire a digestiei după această cură, o puteți repeta la nevoie, după 3 luni de pauză.

Este esențial ca pe durata curei cu chefir și semințe de in să se mărească și consumul de lichide. Se recomandă astfel un minim de 2 litri de apă pe zi.

Beneficiile detoxifierii colonului

De sănătatea colonului depinde starea de bine a întregului organism. În colon există bacterii care descompun deșeurile alimentare și ajută la eliminarea acestora.

Adepții curelor de detoxifiere a colonului susțin că o curățare regulată a intestinului gros poate aduce anumite beneficii:

  • îmbunătățirea funcției intestinale
  • refacerea sistemului digestiv
  • ameliorarea sau prevenirea constipației/diareei
  • reglarea tranzitului intestinal
  • mărirea gradului de absorbție a nutrienților
  • scăderea în greutate
  • creșterea imunității
  • creșterea nivelului de energie
  • prevenirea durerilor de cap

Citește și – Iaurt cu semințe de in – o combinație care scade colesterolul și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară

Beneficiile kefirului și semințelor de in 

Kefirul sau chefirul este un produs lactat fermentat, foarte bogat în probiotice (bacterii bune). Este o sursă valoroasă de proteine, aminoacizi, minerale și vitamine B.

Un studiu apărut în jurnalul „Nutrition Researc Reviews” a arătat că în chefir se găsesc zeci de tulpini majore de bacterii.

Trebuie să știm că kefirul conține mai multe probiotice decât iaurtul, și în plus are drojdii benefice.

În chefir se găsește o tulpină unică de bacterie, numită Lactobacillus kefiri. Acest probiotic a fost asociat în studii cu o protecție suplimentare împotriva infecțiilor gastrointestinale și cu creșterea imunității.

Bacteriile și drojdiile bune din chefir ajută la curățarea intestinului și îmbunătățirea florei intestinale. Totodată, contribuie la distrugerea bacteriilor și paraziților, precum E. coli.

Citește și – Iaurtul nu trebuie să lipsească din dieta unei femei – beneficii pentru imunitate, digestie, greutatea corporală și sănătatea vaginală

Dacă vom adăuga semințe de in în chefir, efectul detoxifiant va fi și mai mare.

Atunci când ajung în colon, semințele de in măcinate absorb apa și își măresc volumul. Astfel, ajută la eliminarea scaunului și totodată a toxinelor.

În semințele de in se găsesc cantități mari de acid afla-linoleic – un tip de Omega-3 care combate inflamațiile și poate ameliora simptomele colonului iritabil.

Unele studii sugerează că semințele de in pot preveni inclusiv cancerul de colon, datorită conținutului de lignani.

În ce afecțiuni ajută cura cu cu kefir și iaurt

Rețeta de kefir și semințe de in poate fi folosită ca adjuvant în diverse tulburări gastrointestinale, și nu numai:

  • gastrită
  • ulcer gastric
  • colite
  • trigliceride mari
  • obezitate
  • inflamații ale căilor respiratorii
  • infecții urinare

Sfat:

Nu măcinați semințele de in în cantități mari, deoarece pulberea se va oxida în 24 de ore și își va pierde proprietățile. Măcinați doar cât consumați o dată.

Citește și – Laxativ natural din semințe de in și tărâțe (rețetă)

Surse articol:

1. Oana Hîncu, Cura cu chefir pentru curățarea colonului: https://doxologia.ro/stil-de-viata/cura-cu-kefir-pentru-curatarea-colonului
2. Jenny Hills, Scientists Explain How To Cleanse Your Colon With Only 2 Ingredients, Healthy and Natural World: https://www.healthyandnaturalworld.com/cleanse-your-colon-with-only-two-ingredients/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.