Hildegard von Bingen este apreciată ca cel mai mare vraci al Evului Mediu. Unii o consideră fondatorul medicinei alternative. Contribuția sa la medicina monastică a fost recunoscută de știința modernă. Viețuitorii din mănăstiri pot fi considerați mici cercetători în domeniul […]
Articole despre 'hildegard von bingen'
Leac din Evul Mediu pentru răgușeală și bronșită – Hildegard von Bingen
Călugărița benedictă Hildegard von Bingen este cea mai cunoscută vindecătoare din perioada Evului Mediu. Leacurile ei au lăsat o amprentă importantă în acea epocă și sunt cunoscute până în zilele noastre. Un remediu simplu pentru afecțiunile respiratorii pe care îl […]
Pelinul curăță, vindecă și însufletește organismul – Hildegard von Bingen
Pelinul are un rol important în medicina holistică. În Evul Mediu era considerat un panaceu, adică un leac vindecător universal. Germanii îl iubesc atât de mult încât au și o zicală care spune că „pelinul face totul bun”. Pelinul are […]
Siropul de ridiche neagră „desfundă” plămânii – rețetă Hildegard von Bingen
Biochimistul Eugen Giurgiu menționează în una din cărțile sale un remediu vechi pentru bronșită. Este vorba despre siropul de ridiche neagră. Rețeta aparține vindecătoarei Hildegard von Bingen, care a trăit în secolul 11. Nu se știe dacă este prima autoare […]
Leacuri cu plămânărică pentru afecțiunile respiratorii și pulmonare – Hildegard von Bingen
Numele acestei plante, derivat din latinescul „pulmoa” (care înseamnă „plămân”), este un indiciu al utilizărilor sale terapeutice. Punctele albe de pe frunzele ei seamănă cu punctele care pot fi văzute pe un plămân bolnav. Acestea sunt de asemenea un semn […]
Elixir pentru STOMAC – rețetă de Hildegard von Bingen
Această rețetă aparține călugăriței benedicte Hildegard von Bingen, cunoscută pentru leacurile sale naturale pe bază de plante și cristale. Deși au concepute în Evul Mediu, rețetele ei sunt și astăzi foarte populare și eficiente. Elixir pentru stomac – rețetă Ingrediente […]
VINUL FIERT cu SCORȚIȘOARĂ elimină umorile rele din corp (rețeta lui Hildegard von Bingen)
Vinul roșu fiert și aromat cu scorțișoară și alte mirodenii este o băutură tradițională de iarnă, preparată în special în preajma Crăciunului în foarte multe țări. Rețeta își are originea în Roma antică. Mai târziu, legionarii au adus vinul, viticultura […]
Reguli Pentru Mese Sănătoase – Hildegard von Bingen
Reguli sănătoase la masă pentru izbăvirea de boli 1. Fiecare masă trebui să înceapă cu o mâncare caldă, nu fierbinte, și nu cu una rece. 2. La prima masă nu trebuie să se consume niciodată crudități. 3. Înainte de o […]
Leacuri Hildegard von Bingen – 11 Plante și Remedii
Urzica – curățarea stomacului Dacă un om este uituc, el se poate vindeca de neputința lui prin zdrobirea a câteva frunze de urzică și amestecarea sucului obținut cu puțin ulei de măsline. Soluția se aplică pe piept și pe tâmple, înainte de […]
Biscuiții care alungă tristețea – rețetă de Hildegard von Bingen
Hildegard von Bingen, celebra călugăriță benedictă care a căutat mereu o legătură între alimentație și sănătatea spiritului și trupului, a lăsat în urmă o rețetă de biscuiți cel puțin interesantă. Îi numește „biscuiții bucuriei”. Spune despre ei că sporeasc starea […]
Bolile de Ficat – Rețetele și Sfaturile lui Hildegard von Bingen
Hildegard von Bingen spunea că un om bolnav de ficat este cel mai bun barometru pentru a spune care alimente sunt cu adevărat bune sau rele ca hrană pentru organismul uman. Și aceasta deoarece atunci când ficatul suferă, pacientul devine […]