Elixir pentru STOMAC – rețetă de Hildegard von Bingen

Această rețetă aparține călugăriței benedicte Hildegard von Bingen, cunoscută pentru leacurile sale naturale pe bază de plante și cristale. Deși au concepute în Evul Mediu, rețetele ei sunt și astăzi foarte populare și eficiente.

Elixir Pentru Stomac

Elixir Pentru Stomac

Elixir pentru stomac – rețetă

Ingrediente

• 100 g de salvie
• 30 g de mentă
• 30 g de semințe de mărar
• 20 g de miere
• 1 litru de vin roșu
• 1 litru de apă

Preparare

Se pun toate plantele într-un borcan de sticlă, și se toarnă peste ele vinul roșu. Se lasă la macerat 7 zile. După această perioadă, vinul infuzat cu plantele aromate se strecoară și se adaugă mierea de albine. Se amestecă bine până la omogenizare, și se mai adaugă 1 litru de apă. Se bea câte 1 păhărel, după fiecare masă a zilei, și unul iarăși înainte de culcare.

Efecte

Salvia este o plantă minune, apreciată de toți medicii naturiști pentru forța ei vindecătoare extraordinară. În privința organelor digestive, salvia ajută la reglarea funcțiilor stomacului și a ficatului. Este utilă în indigestii, flatulență stomacală și intestinală, dureri ale stomacului, spasme, colici și inflamații gastrointestinale, lipsa apetitului și halenă. Ceaiul de salvie este recomandat și sugarilor, pentru efectul de înlăturare a diareei și stărilor de greață.

Salvia are proprietăți antiseptice importante, prin care curăță mucoasele, ajută la eliminarea mucozităților și previne fermentațiile și infecțiile intestinale.

Această plantă are efecte benefice și asupra sistemului nervos, fiind de folos persoanelor veșnic stresate și obosite psihic. Salvia reduce stările de depresie, astenie nervoasă, migrene, și ajută memoria. Este de asemenea indicată celor care suferă de epilepsie, Parkinson sau stări de debilitate, convalescență și paralizie.

Menta este o altă plantă aromată care se asociază foarte bine cu salvia, datorită efectelor calmante asupra stomacului și energizante asupra psihicului. Este recomandată în dureri ale stomacului, indigestie, greață și vărsături.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.