Biscuiții care alungă tristețea – rețetă de Hildegard von Bingen

Hildegard von Bingen, celebra călugăriță benedictă care a căutat mereu o legătură între alimentație și sănătatea spiritului și trupului, a lăsat în urmă o rețetă de biscuiți cel puțin interesantă.

Îi numește „biscuiții bucuriei”. Spune despre ei că sporeasc starea de bine și gândirea pozitivă.

Biscuiții care alungă tristețea – rețetă de Hildegard von Bingen

Biscuiții care alungă tristețea – rețetă de Hildegard von Bingen

Prima dată au fost preparați în urmă cu peste 900 de ani.

Hildegard von Bingen a inventat rețeta. Conține un mix de mirodenii stimulante pentru psihic și starea de spirit.

Se prepară foarte ușor și trebuie consumați la intervale regulate, pentru a alunga tristețea și stările deprimate.

Ingredientul cheie este nucșoara, care are o căldură și o energie puternică ce poate induce o stare pozitivă.

„Când o ființă umană mănâncă nucșoară, inima i se deschide mai ușor și simțurile se purifică”, spunea stareța Hildegard.

Amestecul de nucșoară, scorțișoară și cuișoare, consumat sub forma unor biscuiți, poate să alunge amărăciunea inimii și să dezmorțească cele mai împietrite simțuri.

Acest mix este de asemenea un bun tonic pentru sânge și un purificator excelent pentru fluidele nocive din corp.

Biscuiții bucuriei – rețetă

Ingrediente

• 22 g de nucșoară
• 22 g de scorțișoară măcinată
• 5 g de cuișoare
• 100 g de migdale bucăți
• 500 g de făină (preferabil făină de alac)
• 150 g de zahăr brun
• 250 g de unt
• 2 ouă
• 1 pachet de praf de copt
• 1 vârf de cuțit de sare

Preparare

Untul sse lasă la temperatura camerei ca să se înmoaie. Se freacă apoi cu zahărul.

Se bate oul, se cern ingredientele uscate și se incorporează treptat.

Se obține un aluat care se dă o oră la frigider pentru a deveni mai ușor de manevrat.

Se încălzește cuptorul la 350°. Între timp, din aluatul gata preparat se formează biluțe cât o nucă fiecare.

Acestea se pun în formele dorite, sau se așează direct în tava tapetată cu hârtie de copt.

Biscuiții se coc timp de 12-15 minute la foc tare, până când marginile devin maro-aurii. 

Se lasă să se răcească 5 minute, apoi se scot din forme, sau din tavă.

Se pot servi calzi sau reci, umpluți cu gem sau simpli.

Rețeta se poate face și de post, fără ou, cu margarină.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.