Acest suc reduce INFLAMAȚIILE în mod natural (rețetă video)

Vă propunem o rețetă interesantă de smoothie (băutură cremoasă făcută la blender) cu proprietăți antiinflamatoare puternice, care are la bază sfeclă și ananas. Combinația pare ciudată, însă rezultatul este foarte bun.

Sfecla are un gust pământiu, pe care aroma răcoritoare a ananasului o estompează foarte mult. În plus, banana dă acestui suc mai multă dulceață și o textură mai consistentă și cremoasă.

Suc Antiinflamator

Suc Antiinflamator

Suc antiinflamator – rețetă

Ingrediente

• ½ sfeclă mică
• 3 rondele de ananas
• 1 banană
• 1 pahar cu apă

Suc Antiinflamator Rețetă

Suc Antiinflamator Rețetă

Preparare

Alegeți întotdeauna sfecle mici, deoarece acestea sunt mai roșii și mai sănătoase. Tăiași o sfeclă medie în două și curățați una din jumătăți. Spălați-o și tăiați-o cubulețe mici. Puneți-le în blender, adăugând și bucățile de ananas.

Rețeta video:

Ideal ar fi să folosiți ananas proaspăt, sau măcar un compot de ananas slab îndulcit.

Turnați apa și mixați câteva minute, sau până când vedeți că ingredientele s-au mărunțit bine și au căpătat o formă lichidă. Adăugați spre final banana ruptă bucăți și mai mixați câteva secunde. Veți obține o băutură cremoasă și fină. Acest suc poate fi servit cu paiul.

Suc Antiinflamator

Suc Antiinflamator

Beneficii

Sfecla roșie este foarte bogată în minerale, fibre și antioxidanți. Este o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, acid folic și betaină. Antioxidanții pe care sfecla îi conține (betalaine) au proprietăți detoxifiante și antiinflamatoare puternice.

Consumul de sfeclă roșie ne poate aduce o mulțime de beneficii sănătății: întărirea imunității, creșterea rezistenței fizice la efort, protejarea împotriva daunelor celulare (cauzate de radicalii liberi) și a cancerului.

Sucul de sfeclă roșie ajută la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de glucoză din sânge, stimulează celulele hepatice și ficatul să elimine toxinele, și protejează pielea de îmbătrânirea prematură.

Suc Antiinflamator

Suc Antiinflamator

Betaina din sfeclă protejează celulele, proteinele, enzimele și organele interne de stresul din mediu, și reduce factorii de risc vascular.

Acest compus antioxidant a fost asociat cu niveluri reduse ale unor markeri inflamatorii, precum proteina C reactivă, interleukin-6 sau factorul de necroză tumorală alfa.

Studiile realizate pe ananas au arătat că acest fruct conține o enzimă antiinflamatoare numită bromelaină, care s-a dovedit foarte eficientă în reducerea inflamațiilor și a umflăturii. Mai mult, bromelaina este în prezent studiată și în domeniul cancerului.

Sursă: http://www.naturallivingideas.com/beet-juice-benefits/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.