SUCUL din FRUNZE de SFECLĂ reduce riscul de BOLI CRONICE (rețetă video + beneficii)

Mai puțin utilizate în bucătărie decât rădăcinile, frunzele de sfeclă roșie fac parte din lista celor mai hrănitoare alimente din lume. Conținutul lor nutrițional este extrem de divers și bogat.

Sunt în primul rând o sursă foarte bună de vitamina K, vitamina A și vitamina C, calciu și fier.

Suc din Frunze de Sfeclă

Suc din Frunze de Sfeclă

Conțin cantități importante de cupru, potasiu, mangan, magneziu, vitamina E, fibre, calciu, fier, fosfor, zinc, beta-caroten și luteină. Frunzele sfeclei roșii au de asemenea în compoziție vitamine din complexul B: B1, B2, B3, B5, B6 și acid folic (B9). Conține și proteine.

Consumul de frunze de sfeclă ajută la reducerea riscului de boli cronice, precum diabet de tip 2, boli cardiovasculare, accident vascular cerebral sau cancer. Datorită conținutului de luteină și beta-caroten, frunzele de sfeclă sunt importante pentru sănătatea vederii. Acești doi antioxidanți au un efect protector asupra retinei.

Smoothie din Frunze de Sfeclă

Smoothie din Frunze de Sfeclă

Frunzele de sfeclă se găsesc în piață de cumpărat, începând cu luna mai. Se pot adăuga în ciorbe și supe, în salate sau în sucuri și smoothie-uri.

Smoothie de sfeclă și banană – rețetă

Un mod natural de a folosi frunzele de sfeclă este acest smoothie cu banană și măr. Este consistent, dulce în mod natural și foarte sănătos. Poate fi servit dimineața, la micul-dejun.

Ingrediente

• 2 frunze de sfeclă roșie
• 1 banană
• 1 măr
• 1 pahar de apă

Suc din Frunze de Sfeclă

Suc din Frunze de Sfeclă

Preparare

Spălați bine frunzele de sfeclă sub un jet de apă rece, și rupeți-le mărunt. Puteți folosi și cozile roșii.

Suc din Frunze de Sfeclă

Suc din Frunze de Sfeclă

Puneți frunzele în blender. Adăugați banana decojită și ruptă bucăți, mărul curățat de coajă și tăiat cubulețe, și apa. Mixați până când obțineți un suc cremos și omogen. Dacă îl vreți mai lichid, mai adăugați apă.

Suc din Frunze de Sfeclă

Suc din Frunze de Sfeclă

Mai puteți adăuga la final și puțină miere de albine, deși banana îi oferă o dulceață naturală deosebită.

Suc din Frunze de Sfeclă

Suc din Frunze de Sfeclă

Vezi și rețeta video:

Surse articol:
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=151
“Revoluția Smoothie-urilor Verzi”, Victoria Boutenko

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.