Suc DETOXIFIANT și REVIGORANT pentru cei slăbiți sau convalescenți (rețetă video)

Acest suc se prepară doar din 2 ingrediente, și nu conține nici un fruct, astfel încât nu produce creșterea bruscă a nivelului de zahăr din sânge.

Din punct de vedere terapeutic, acest suc are efecte tonice și remineralizante. Ajută la recuperarea persoanelor convalescente sau bolnave, precum și la întărirea celor slăbiți, anemici sau lipsiți de energie.

Suc de Spanac și Castravete

Suc de Spanac și Castravete

Atunci când suntem bolnavi ne vine greu să mâncăm, de aceea acest suc poate fi o alegere mult mai potrivită din acest punct de vedere. Poate fi de asemenea o rețetă mai atractivă pentru cei cărora nu le plac salatele, sau nu au timp să prepare una.

Suc pentru recuperarea organismului – rețetă

Cele două ingrediente ale acestui suc sunt castravetele și spanacul. În loc de spanac puteți folosi altă verdeață de sezon. Spanacul este însă mult mai concentrat în nutrienți și se pretează mai bine la sucuri în ceea ce privește gustul.

Ingrediente

• 1 castravete
• 1 mână de spanac
• 50 ml de apă

Suc de Spanac și Castravete Rețetă

Suc de Spanac și Castravete Rețetă

Preparare

Spălați spanacul frunză cu frunză și rupeți-l puțin. Adăugați-l în blender împreună cu castravetele spălat și tăiat bucăți. Adăugați puțină apă, cât să pornească blender, și mixați până la omogenizare.

Dacă doriți ca sucul să fie mai lichid, mai adăugați puțin lichid. Apa poate fi înlocuită cu un suc proaspăt de măr, ananas, portocală, sau cu compot de fructe. Vara puteți folosi câteva cuburi de gheață, dacă blenderul este de viteză mare.

Suc de Spanac și Castravete

Suc de Spanac și Castravete

Puteți adăuga și alte ingrediente, precum măr, morcov, țelină sau banană, dacă doriți. Acest suc poate fi consumat zilnic, câte un pahar pe zi, preferabil dimineață, sau înainte de masă. „Mestecați” puțin sucul înainte de a-l înghiți dacă sunteți mai sensibil la stomac.

Suc de Spanac și Castravete

Suc de Spanac și Castravete

Beneficii

Castraveții sunt bogați în apă și au proprietăți diuretice și depurative. Ajută la hidratarea profundă a corpului și la eliminarea toxinelor.

95-96% din compoziția castraveților este reprezentată de apă. Nutriționiștii susțin că apa pe care aceste legume o conțin este superioară apei potabile pe care o bem noi, din punct de vedere al purității.

Castraveții sunt bogați în vitamina K. Conține vitamina C, potasiu, fosfor, vitaminele B1 și B5, biotină, magneziu, cupru și mangan. Sunt o sursă bună de siliciu, care ajută la consolidarea oaselor și unghiilor, vaselor de sânge și părului.

Pe lângă toți acești nutrienți bine-cunoscuți, castraveții conțin o serie de antioxidanți puternici, care luptă împotriva cancerului, de tipul flavonoidelor (apigenină, luteolină, quercetină și kaempferol) și lignani.

Castravetele este un aliment cu proprietăți alcaline, care ajută la echilibrarea raportului acid-alcalin din corp și implicit la combaterea bolilor. Reduce inflamațiile și stresul și ajută la combaterea cancerului.

Vezi și rețeta video:

Surse:
www.greenthickies.com/blender-juice/
www.goodgirlgonegreen.com/health-benefits-of-cucumbers/#sthash.Q81s0S1p.dpuf
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=42

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.