Un pahar cu suc de morcov furnizează necesarul zilnic de nutrienți și ajută în toate bolile
Sucul de morcov este considerat regele sucurilor naturale. Este cel mai valoros dintre toate deoarece furnizează aproape toată gama de nutrienți necesari organismului.
Diverși autori îl prescriu în prevenirea și tratarea unor afecțiuni.
Cuprins
Sucul de morcov – un cocktail de vitamine
Sucul de morcov conține vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, K, PP și acid folic. Furnizează calciu, potasiu, magneziu, crom, cupru, brom, mangan, sodiu, fosfor, sulf, uleiuri vegetale, fibre și antioxidanți (alfa-caroten, beta-caroten, flavonoide), protide și enzime.
Autorul rus Mikhail Tombak spune că un pahar cu suc de morcov acoperă necesarul zilnic de vitamine și microelemente.
Are proprietăți vitaminizante, antioxidante, antianemice, hipoglicemiante, depurative, bactericide, cicatrizante gastrice, regenerant al pielii, reglator intestinal.
Efectele consumului de suc de morcov
Consumul de morcov mărește acuitatea vizuală, numărul globulelor roșii de sânge și rezistența la infecții și boli.
Tonifică oasele, dinții, pielea, unghiile și părul. Tulburările digestive și hepatice pot fi ameliorate prin aportul nutrienților din morcov.
Sucul de rădăcină de cancer se leagă de toxinele din ficat și previne absorbția lor în sânge. Ușurează activitatea ficatului și contribuie la detoxifierea generală a corpului.
Citește și – Magia morcovului – 1 morcov pe zi face minuni pentru sănătatea ta
Este un bun curățitor intestinal. Ajută atât în diaree, cât și în constipație. Face bine în ulcere, datorită efectului reparator asupra mucoasei gastrice.
Sucul de morcov ajută în majoritatea bolilor
Biologul Eugen Giurgiu recomandă sucul de morcov în toate afecțiunile pe care le citează în cartea sa „Cele Mai Folosite 17 Plante Pentru Vindecare”:
- abcese ale gurii
- afecțiuni dentare
- inapetență
- dureri de stomac
- anorexie
- colită de putrefacție
- viermi intestinali
- diaree
- adenită
- afecțiuni respiratorii și pulmonare (inclusiv tuberculoză)
- astm
- anemie
- imunitate scăzutăarterioscleroză
- tulburări metabolice
- vedere slabă
- afecțuni renale
- edeme
- afecțiuni arteriale
- afecțiuni ale pielii (dermatită ulcerativă, eczeme, riduri, ten gras, varicele, crăpături ale pielii)
Adjuvant în boala canceroasă
Sucul de morcov este deseori inclus în regimul alimentar al bolnavilor de cancer, datorită conținutului bogat în antioxidanți (beta-caroten, flavonoide).
Zeci de studii au demonstrat potențial uriaș al morcovului de prevenire a cancerului. La persoanele care mănâncă mult morcov, riscul de îmbolnăvire este cu 75% mai mic.
Dr. Giurgiu recomandă sucul din rădăcină de morcov în următoarele tipuri de cancer:
- cancer cu metastaze
- cancer al pielii
- cancer pulmonar
- cancer laringian (profilactic)
Citește și – Sucul de morcov protejează ADN-ul, sistemul cardiovascular, pielea, vederea, ficatul
Surse articol:
1. Mikhail Tombak, Sucul de morcovi, Cum să trăim 150 de ani, Editura Paralela 45, Pitești, 2017, pp. 99-100
2. Eugen Giurgiu, Morcovul, Cele mai Folosite 17 Plante pentru Vindecare, Editura Meteor Press, București, 2019, pp. 112-113