Ceai pentru detoxifierea organismului primăvara

Primăvara este anotimpul cel mai prilenic curățării organismului de toxinele acumulate în timpul iernii. Corpul este încărcat și încetinit.

Un ceai din plante depurative este tot ce avem nevoie pentru restaurarea funcțiilor organismului în această perioadă.

Ceai pentru detoxifierea organismului primavara

Ceai pentru detoxifierea organismului primavara

Semnele unui organism încărcat cu toxine

Cum știi că ai nevoie de o detoxifiere a corpului? Iată câteva semne generale:

  • circulație proastă
  • stare de moleșeală, oboseală
  • letargie
  • retenție de apă
  • metabolism încetinit
  • digestie lentă, balonare, constipație
  • exces de mucus

Detoxifierea este benefică și pentru că ajută la atenuarea reacțiilor adverse ale corpului la agenții alergeni care apar primăvara.

Alergiile sezoniere se instalează pe măsură ce florile încep să se deschidă. Simptomele se manifestă prin rinoree, sinusuri înfundate, congestie nazală, mâncărimi ale ochii, lăcrimare excesivă, iritații în gât, accese frecvente de strănut.

Detoxifierea ficatului

Detoxifierea trebuie axată în primul rând pe ficat. Primăvara, ficatul lucrează intens pentru eliminarea toxinelor stocate în corp (medicamente sintetice, poluanți din mediu), excesului de hormoni și deșeurilor metabolice din sânge.

De aceea ficatul are nevoie de sprijin la trecerea dinspre iarnă spre primăvară. Există plante medicinale care susțin funcțiile detoxifiante ale ficatului pe care le putem folosi în acest scop.

Cele mai bune sunt plantele depurative și diuretice, plantele digestive, laxative, amare și hepatice.

Citește și – 17 semne că ficatul tău are nevoie de o detoxifiere + remedii

The Herbal Academy recomandă o formulă de ceai care îmbunătățește activitatea ficatului, digestia și răspunsurile imune la factorii alergici.

Mai mult decât atât, plantele care compun acest ceai hrănesc organismul prin nutrienții pe care îi conțin. Au proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și anti-histaminice.

Ceai pentru detoxifierea organismului – rețetă

Ingrediente

  • 1 lingură de brusture (rădăcină)
  • 1 lingură de păpădie (rădăcină)
  • 1 lingură de păpădie (frunze)
  • 1 lingură de urzici (frunze)
  • 1 lingură de trifoi roșu (flori)
  • 1 litru de apă

Mod de preparare

Puneți florile de trifoi, frunzele de urzică și păpădie într-un borcan de sticlă.

Puneți rădăcinile de brusture și păpădie într-o crăticioară. Adăugați apa și aduceți la punctul de fierbere. Dați focul la mic și fierbeți plantele timp de 20 de minute.

Turnați ceaiul fierbinte peste plantele din borcan. Puneți capacul și lăsați la infuzat minim 20 de ore, apoi strecurați.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pentru detoxifierea organismului:

O cură de detoxifiere cu pătrunjel redă sănătatea și energia organismului
Curățenia de primăvară a organismului – cele mai bune rețete pentru detoxifiere
Cura cu boabe de ienupăr – foarte eficientă în detoxifierea corpului
Ceai care ajută detoxifierea ficatului și rinichilor

Dacă vreți să extrageți mai multe substanțe active din păpădie și urzică în ceai, lăsați-le la infuzat 4 ore sau peste noapte, apoi filtrați.

Consumați acest ceai pe parcursul zilei. Se poate păstra în frigider până la 24 de ore.

Sursă articol: The Herbal Academy, Sprin Tonic Tea, Herbal Support for Spring

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.